Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +247
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1045
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

miałbym przed oczami ten ogrom stresu którego w tym czasie doświadczy...
czy wy dziecioroby tak nie macie ? Czy macie proste wytłumaczenie, że tak po prostu trzeba ?
#antynatalizm #dzieci #rodzice #rodzicielstwo #neet #szkola #pracbaza
@galek: Nam przynajmniej staje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Gasikfps: sugerujesz, że istnieć to większe szczęście niż nie istnieć?
Dlatego dziecku należy zapewnić jak najlepsze warunki do zdrowego normalnego rozwoju, by było przygotowane psychicznie, i nie mieć podejścia w stylu :
xD
twoj kaszojad będzie walczył całe życie o zaspokojenie swoich potrzeb a później umrze.
brawo Ty wielkie osiągnięcie xD
Jeśli tyle zrozumiałeś z mojego pierwszego postu, to uznajmy że dyskusja jest zakończona. Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, masz problemy z logicznym myśleniem i dopasowujesz sobie wszystko pod swoją z góry ustaloną tezę.