Wpis z mikrobloga

Mam pytanie, czy na windowsie 8.1 są programy, które na nim nie działają, a działają na windowsie 7. Potrzebuję do pracy, i nie mogę znaleźć czy mój program biurowy działa na Windowsie 8.1 (na Windows 7 64x Proffesional działa)
#windows #windows8 #laptop
Potrzebuję zmienić Lenovo Y580 na Asus-a N551JM
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MarioMAX: no to chyba nie dam rady. A tak poza tym to nie pamiętam żadnego programu, który nie zadziałał mi na 8.1. Jak coś nie działa to włączasz tryb zgodności i wszystko powinno być ok.
  • Odpowiedz
@MarioMAX: Oczywiście że są programy tego typu, ale to problem jest nie w 8.1 tylko w x64bit: są programy które w 7 działały ok, bo to 7 to było jeszcze 32bit a program był jeszcze bardziej zabytkowy i zawierał rzeczy które w x64 nie pójdą. Problem taki sam byłby z 7x64, tyle że pod 7x64 w wersji Pro dało się to (czasami) obejść używajac trybu "wirtualnego XPka" (32bitowego) albo vmware-player
  • Odpowiedz
  • 0
@hrumque: Tak tak, wiem o czym mowa ;-) Tutaj jednak szukam laptopa typowo do mojej pracy, nie dla siebie. Potrzebuje takiego do inventora autocada i najwazniejsze esprita w ktorym czasami jest robiony freeform ktory pozera mase pamieci. Dla siebie bym nie szukal za takie pieniadze ;-)
  • Odpowiedz
@MarioMAX: no to powinno też na 8.1 pójść bez problemów, a w ramach problemów (np z połączeniem z bazą certyfikatów-licencji, jeśli jest jako osobny moduł w sofcie) odpalasz w trybie zgodności i działa.
  • Odpowiedz