Wpis z mikrobloga

@flejwaflejwaplejapleja: zacznijmy od tego, że ta grafika mówi o wegetarianach :(.

Nie rozumiem, dlaczego pełnowartościowa dieta miałaby nie móc zawierać suplementów (szczególnie że większość świata powinna suplementować w zimie witaminę D, a ludzie po 50 witaminę B12 - chociaż coraz więcej dietetyków skłania się do zalecania jej wszystkim; z kolei zapotrzebowanie na kwasy Omega-3 może być niektórym łatwiej spełnić biorąc suplement, jeżeli nie jedzą każdego dnia tłustych ryb).
  • Odpowiedz
@chapeaunoir:
btw

Mięso w żaden sposób nie rozwija człowieka. Rezygnacja z niego owszem.

Jednym słowem: POSTĘP. Taki sam postęp jak wyjście z jaskiń, rezygnacja z niewolnictwa czy danie praw wyborczych kobietom.

nie dbasz o podstawowe zasady własnego języka, puszczasz jakieś mizoginistyczne teksty, prymitywne argumenty ad personam. jeśli tak ma wyglądać "postępowy, rozwijający się" wegetarianin, to trochę słabo.
  • Odpowiedz
@chapeaunoir:

Różnica jest taka, że pierwsza zaczęłaś je używać.

nie wydaje mi się.

bo jak podkreśliłem to tylko stereotyp, który powstaje przez osoby takie jak TY?

a dlaczego odnosisz się do mojej płci, skoro temat tego nie dotyczy?
  • Odpowiedz
@Jeraxle: oczywiście, ze nie ma sensu bo zawsze je wygrywam przy okazji masakrując każdego wsiowego głupca ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@maria_antonina: ale najpierw naucz się dyskutować bez używania krętactw ad personam na samym starcie.

@pawlak nie dyskutuj z tym dzieckiem @flejwaflejwaplejapleja , chce być jak marianbaczal ale brakuje mu z 60 punktów IQ. Każdy jego wpis lub komentarz to skrajna żeżuncja.
  • Odpowiedz
Niekwestionowanymdowodem naturalnego przystosowania człowieka do pokarmu

roślinnego jest porównanie cech drapieżników z właściwościami owocożernych.

@nie_tak_szybko: Jest żadnym dowodem, odkąd człowiek potrafi wykonywać narzędzia, rozpalać ogień itp.
Ale rozumiem, że ty stawiasz siebie na równi ze zwierzętami xD
  • Odpowiedz
Ale rozumiem, że ty stawiasz siebie na równi ze zwierzętami xD

@mocart: człowiek dzięki rozwiniętemu mózgowi może podejmować decyzje, może określić czy coś jest dobre, czy nie. Zabijanie i hodowla zwierząt w klatkach nie jest, więc robienie tego jest sprzeczne z ludzkim rozumem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@PilariousD: człowiek jest wszystkożerny i nie ma o co się sprzeczać. Jednak
  • Odpowiedz