Jaki polecacie program do nauki j. niemieckiego na PC - nie uczyłem się tego języka przez 10 lat dlatego muszę zacząć od podstaw, mogą być płatne, zależy mi na jakości #niemiecki #jezykiobce #naukajezykow
@sezamus: @Gooby: dzięki, sprawdzę Duolingo - miałem to na telefonie i jakoś mi nie przypadło do gustu, ale widzę że wersja web jest inna - ale mam głupi problem, nie mogę wybrać języka, którego chcę się uczyć, do wyboru mam tylko angielski USA. Muszę założyć konto żeby móc wybrać język?
@Gooby: @sezamus: a czy wy osobiście uczyliście się za pomocą j. niemieckiego za pomocą Duolingo? Bo wygląda beznadziejnie, nie ma w j. polskim a poza tym wygląda to jak na telefonie - dobiera się słowo do obrazków...to wolę słownik
@Gooby: no w tym problem ze nauka angielskiego jest bardzo fajna, wszystko wytłumaczone itd., a niemieckiego nie dosc że trzeba sie uczyć w angielskim, co w sumie żaden problem, to lekcje sa bardzo nudne - przerabiałem to na Android jak i iOS i wyglada to tak samo - pojawia sie słowo i wybierasz odpowiedni obrazek, itd.
Według mnie najlepszy jest kurs eskk. Niemieckiego z nimi nauczyłem się bardzo szybko, a podkreślam, że nie jestem jakimś poliglotą. Korzystałem z kursu online. Świetne dodatki multimedialne mają, najbardziej spodobało mi się memo. Możesz wejść sobie na stronę i ściągnąć sobie za darmo demówkę kursu – sprawdzisz czy Ci się podoba.
#niemiecki #jezykiobce #naukajezykow
-duolingo
-eskk
?!
przerób pierwsze dwa levele całe to zobaczysz
?! podobno dobre ale nie sprawdzałem nigdy
Duolingo, memrise.com oraz busuu.com.