Aktywne Wpisy
wykopranger +47
Ktoś może wytłumaczyć o co tu chodzi,bo pierwszy raz co takiego widzę xD
Chyba trafiłem na osiedle dla ludzi niepelnosprawnych... Nawet nie widziałem że takie istnieją xD Po co tyle tych miejsc dla niepelnosprawnych? W kom druga fotka
#nieruchomosci #patodeweloperka #pytanie
Chyba trafiłem na osiedle dla ludzi niepelnosprawnych... Nawet nie widziałem że takie istnieją xD Po co tyle tych miejsc dla niepelnosprawnych? W kom druga fotka
#nieruchomosci #patodeweloperka #pytanie
BasTajpan +416
Kilka lat temu mireczek @Dzejbok wstawił swoją tapetę z miodowych lat. Tak mnie ona oczarowała, ze obiecałem sobie skopiować ją od niego jak tylko będę miał dwa monitory. I oto ona ( ͡° ͜ʖ ͡°) #seriale #miodowelata #heheszki #humorobrazkowy
Jak to jest z tym Freudem? Wizjoner czy krętacz? Czy jego myśl wciąż jest wartościowa?
#psychologia #psychiatria
Wygląda to tak, że oczywiście stworzył on pewne podwaliny do współczesnej psychoanalizy, ale część z jego poglądów jest już nieaktualna. Psychoanaliza też ewoluuje i się rozwija, pojawiali się kolejni specjaliści, którzy mieli bardzo duży wkład w budowaniu jej obecnej formy. Nie da się jednak całkowicie wykluczyć wpływów Freuda, bo
Mówiąc szczerze, psychoanaliza mnie trochę odrzuca, uważana jest za irracjonalną. Co moglibyście powiedzieć o popperowskiej krytyce psychoanalizy?
@0liel:
Komentarz usunięty przez autora
Wielki intelektualista i
Mi kiedyś tez się wydawała śmieszna, nieaktualna i naciągana. Dopiero jak zaczęłam głębiej się jej przyglądać zrozumiałam, że jest po prostu genialna! Nie dość, że fascynująca, to do tego niesamowicie ustrukturalizowana (wbrew pozorom jest tam bardzo silna struktura i ramowość). Może się wydawać pozornie laikowi, że to bełkot o niczym (albo o seksie- bo to najczęściej słyszę z ust laików), ale w rzeczywistości
Co do hipnoterapii to sprawa jest skomplikowana - bo z jednej strony jest wiele przypadków w których hipnoza bardzo pomaga - na przykład jako technika relaksacyjna przed zabiegiem medycznym, albo jako swoisty psychiczny analgetyk - ostatnio szukałem na ten temat materiałów i faktycznie w jednym z artykułów mówiono o hipnozie raczej
Komentarz usunięty przez autora
Moim zdaniem te rozłamy powodowała sama teoria, w której każdy mógł sobie coś dopowiedzieć, ze względu na to, że