Wpis z mikrobloga

Wykop zaatakowany!

W wyniku działań grupy internautów mogliście od wtorku wieczorem zauważyć problemy w funkcjonowaniu naszego serwisu. Powodem tego były przygotowania do ataku DDoS, który miał miejsce przez kilka godzin od godz. 14.30 wczoraj. Atak symulował nagłe wejście dużej liczby internautów na Wykop przez co próbowano zablokować nasze serwery. Dzięki szybkiej reakcji naszego działu IT zniknęliśmy z sieci jedynie na kilkanaście minut, a atakujący zostali przekierowani na pustą stronę :).

W tym miejscu chciałbym podziękować naszemu IT za udaną bitwę, a Was przeprosić za zaistniałe komplikacje.
  • 77
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jeśli świeży użytkownik wykopu może się wypowiedzieć (a jeśli nie może - to proszę nie czytać ;) ) to sądzę że limit postów dla nowych oraz dla osób które wcześniej się zarejestrowały nie byłby głupia rzeczą.

Nie chodzi mi o całkowity zakaz pisania postów tylko maksymalnie np. 5 dla nowych, 10 dla starszych użytkowników - dzięki temu możliwe że jeden z drugim się zastanowi co pisze w danej chwili (nie mam pomysłu
  • Odpowiedz
Ja miałam 503, ale tylko przez parę minut... Mam wrażenie, że to wszystko kończy jakąś epokę. Pierwsza- netykieta, trudno dostępny klub dla osób potrafiących się wysławiać i umieć sobie radzić z konfigurowaniem modemu, żeby coś przedstawić, trzeba było umieć samemu zrobić stronę i wstawić na tripoda. Druga- Internet dla ludzi, portale społecznościowe, zalew reklam, chamstwa, byle jakich arcydzieł na youtube czy innych portalach, ale też wolności- każdy ma swoją niszę, gdzie sobie
  • Odpowiedz