Siema #mirkokoksy planuję iść na siłownię. Nie zależy mi na zrobieniu wielkiego bica i dowalenia klaty jak pudzian, ale na redukcji masy i nabraniu trochę mięśni. Doradzilibyście coś? Na czym ćwiczyć i ile, jak często w tyg chodzić? #pytanie #kiciochpyta #silownia
@pokey: @Smartek: po waszych poradach miesiąc temu zacząłem liczyć kalorie i rzeczywiście okazało się, że jadłem za mało. Zwiększyłem do średnio 3000kcal i po miesiącu mogę się pochwalić, że z 71kg waga skoczyła na 75kg. Plan był dobić tak do 76kg, ale chyba pociągnę do 81kg, żeby było z czego redukować :)
@forest23: cieszę się, że mogłem pomóc. Uważaj jednak na to ile jesz, bo 4 kg na miesiąc to zdecydowanie za dużo. Staraj się utrzymać 1kg-1,5 kg miesięcznie.
@pokey: na początku to był chyba szok dla organizmu, że zaczął dostawać nagle +1000kcal, ale nie zauważyłem narazie żeby to się gdzieś odkładało w niewskazanych miejscach. Poza tym nadal trzymam się mojego trningu 3xabw + 3xbieganie. Przypuszczam też, że teraz już trochę to zwolni, ale jeśli nie, to oczywiście sam przystopuję, bo 80kg to chyba max co chcę ważyć.
@forest23: Tak jak pisałem, żarełko jest kluczem do wszystkiego niestety. Cieszę się, że są efekty, powodzenia w dalszych treningach i wołaj na bieżąco :).
to powinno rozwiać większość wątpliwości, jeśli nadal będziesz mieć jakieś pytania to wal śmiało