Aktywne Wpisy

simpiara +27
Dla miłośników zwierzaków (albo i nie)
Mam dziś dla Was voucher do Rossmann na 100zl. Nie ma tu żadnych promocji stron, refów ani innych kombinacji xD
Jak wziąć udział:
Zostaw plusa pod tym wpisem (żeby było wiadomo, że bierzesz udział).
Mam dziś dla Was voucher do Rossmann na 100zl. Nie ma tu żadnych promocji stron, refów ani innych kombinacji xD
Jak wziąć udział:
Zostaw plusa pod tym wpisem (żeby było wiadomo, że bierzesz udział).

Kejran +109
Lepiej późno niż wcale jak to mówią, po niemal 6 latach od zakupu czas się wkońcu wziąć za blacharkę prestiżowego gruza. Przez ten czas wiele się nie zmieniło, może i Airmatic opadł, ale za to nie odpala( ͡° ʖ̯ ͡°)
#prestizowygruz #samochody #motoryzacja
#prestizowygruz #samochody #motoryzacja
źródło: IMG_7603
Pobierz

Hej mirki, mam problem.
Mam trzy modele - Film, Użytkownika oraz Zamówienie.
Model Zamówienie to tabela łączona (has_many :through) pomiędzy filmami i użytkownikami (relacja wielu-do-wielu). Ta tablica łączona ma jednak dodatkowe pola (np. status - zrealizowane bądź nie). Powiedzmy, że mam użytkownika oraz film - jak teraz napisać w kontrolerze instrukcje, które pozwolą mi na stworzenie tej tabeli Zamówienie z dodatkowym parametrem? samo
user.movies << movies (tak, ogólnie to po angielsku piszę :P )
Mnie nie urządza. Wiem, że mogę zrobić user.orders, ale jak wtedy wyciągnąć odpowiedni order?
Order.create!(:user => user, :movie => movie, :status => 'new')
Komentarz usunięty przez autora
Serio? Wiadomo, nowe ładniejsze i szybsze w pisaniu, ale o taką syntaktyczną pierdołę zwracać uwagę? :)
Jedynie chyba jako symbol tego, że człowiek nie jest na bieżąco z rozwojem technologii.
@Daronk:
Co do wymienionej własnie wyżej nowej składni - Order.create!(user: user, movie: movie, status: 'new')
Komentarz usunięty przez autora
def usermovies
user = User.find(currentuser.id)
orders = user.orders.where("status = true")
moviesids
user = User.find(currentuser.id) - zbędne, do wywalenia. Używasz
current_user:)Można to na pewno skrócić wybieranie moviesids mapem:
movies_ids =