Wpis z mikrobloga

Jeśli mam być szczery Miraski i Mirabelki, to bardzo boję się, że w niedalekiej przyszłości My, młodzi Polacy, tak jak nasi dziadkowie i pradziadkowie, staniemy w obliczu konfliktu, wojny, inwazji na nasz kraj.
Boję się, że konflikt ukraiński ( uważam, że to najzwyklejszy atak Rosji na Ukrainę ) rozejdzie się na inne kraje, w tym Polski.
Mam nadzieję, że to tylko jakieś moje paranoje itd.

#lekiifobie #obawy #urojenia #wojna #ukraina
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szurszur: A myślisz, że to dobre zagranie było? całkowicie skupić się na około 100 tysiącach zawodowych wojskowych(nie znam dokładnych danych) z czego na pewno spory procent to ludzie siedzący za biurkami? Gdzie reszta społeczeństwa jest zdana sama na siebie bez żadnego przeszkolenia nawet podstawowego?
Skoro nasz sprzęt to złom ostatniej kategorii(lata zaniedbań itp) to normalne, że na sprzęt wydajemy dużo w ostatnich latach. Nie mamy wyjścia.
Nie porównuj nas do
  • Odpowiedz
  • 2
@kufelmleka: większość ludzi nawet nie zdaje sobie sprawy i są nieświadomi co się koło nas dzieje i jakie mogą być tego przyszłe konsekwencje. Nawet na chwilę się nad tym nie zastanawiali jak rozmawiam z ludźmi np. z pracy.
  • Odpowiedz