Wpis z mikrobloga

#komputery #informatyka #backup #nortonghost
@prestigever @mbielejewski
1. Na moim laptopie mam fabrycznie wgrany system i formatowanie polega na przywróceniu go do ustawień fabrycznych, gdzie się instaluje Windows 7.
Czy jak chcę tylko mieć kopię systemu po wgraniu i zainstalowaniu różnych potrzebnych mi programów, to muszę ten Norton Ghost kupować? Jest darmowy na 30 dni i tylko tyle mi trzeba- coś nie działa, sformatować, wgrać system, zainstalować 30-dniową wersję Norton Ghosta i przywrócić uprzednio utworzoną kopię? Czy będzie problem, że kopia zbyt dawno utworzona?
2. A jakbym chciał to wgrywać na stacjonarnym PC, to można to załatwić bez instalowania OS, tylko wszystko od razu gotowe zgrać na dysk komputera z dysku zewnętrznego?
KawaJimmiego - #komputery #informatyka #backup #nortonghost 
@prestigever @mbielejew...

źródło: comment_ymiWpa3ohUemVL4SuqwXkYMbAHfbc2zQ.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mbielejewski: Czyli zakup jest niepotrzebny. Robię płytę do bootowania, odpalam z niej komputer po formacie i dalej podpinam dysk zewnętrzny z właściwym obrazem do wgrania na dysk komputera? Tylko czy ta płyta do bootowania nie pogryzie się z dyskiem zewnętrznym, który może potrzebować jakiś sterowników?
  • Odpowiedz
Czyli zakup jest niepotrzebny. Robię płytę do bootowania, odpalam z niej komputer po formacie i dalej podpinam dysk zewnętrzny z właściwym obrazem do wgrania na dysk komputera?

@KawaJimmiego: Tak.

Tylko czy ta płyta do bootowania nie pogryzie się z dyskiem zewnętrznym, który może potrzebować jakiś
  • Odpowiedz