Wpis z mikrobloga

Rozmowa kwalifikacyjna z kinem Helios:
Z racji tego że wybudowali nam w miescie nowa galerie jak się nie patrzy, jak i również kino Helios z 4 salami. Zrobili ,, nabór " do stworzenia nowej załogi kina.
Oczywiście aplikowalem CV po czym dostałem telefoniczne zaproszenie.
Zjawiam sie na rozmowie upięty w krawacie gdyż oczekuje jakiś 2k chociaż od nich.
Rozmowa bardzo profesjonalna; 3 pani rekrutantki. Bardzo poważne pytania m.in od kiedy Helios istnieje i wgl. Nie wiedziałem, wiec rekrutantka chciała mnie zjeść oczami. Zaproponowano mi stanowisko obsługi klienta. Pytam się jaki jest zakres mój obowiązków na co pani:
- drżeć bilety i sprzatac kubki po skończonym seansie
To Se mysle : Nie za dobrze ale chociaż może dobre pieniadze ustukam dziennie 12 h i wrócę do domu i tak dzień w dzień.
Na co jedna z pan mówi :
- można maksymalnie dziennie tylko 6 h
Na co sobie mysle dobra to chociaż niech mi da 10 pln /h to 60 zl wpadnie dziennie i na paliwo będzie żeby do drugiej roboty dojeżdżać.
Na co pani mówi :
- Stawka na godzinowa to 6 brutto

Wiec odpowiadam :
- Mówi pani w euro czy w dolarach??

Mina jej bezcenna

#coolstory #helios #rozmowakwalifikacyjna
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chwila: E tam, gdyby OP rzeczywiście miał tylko drzeć bilety i sprzątać salę po filmie to nie tak ciężko :D zauważ, że między kasowaniem biletów a sprzątaniem masz półtorej albo dwie godziny przerwy, w zależności od filmu :D
  • Odpowiedz
Do pracy zawsze się ktoś znajdzie, ale czemu zakładacie, że to będzie ktoś o podobnej inteligencji co ty. Ludzie sami się godzą na pracę poniżej swoich kwalifikacji, a potem narzekają.
  • Odpowiedz
@durielek: 6 brutto to licząc jakies 4.80 do łapy. Cztery osoby na zmianie do pięciu: 1.kierownik 2. Na kasie 2x . 4 rwacz biletów 5. Specjalista od puszczania kasety. Na godzinę same koszta pracowników zamykają sie w 50 zł. Wystarczy ze przyjdą trzy osoby na seans do czterech i jesteś do przodu
  • Odpowiedz
@AleksanderRoz: A ja się zastanawiam czy, aby ci słynni rekruterzy, znienawidzeni przez wielu, nie są również takimi szarakami? Z pensją może o 3 zł/h większą. Podejrzewam, że właśnie tak jest, ale potrzebowałabym jakiegoś eksperta.
  • Odpowiedz
@Kressska: Operatorzy na etacie (pewnie 2) może coś troszeczkę ponad minimum krajowe, kierownicy 2,5 do 3tys. Detektor nie wiem ;P.
Na cafe i studentom operatorom, uwaga - 8zł brutto.
Podwyżkę po pół roku za wytrwałość można dostać, jest to 50gr/h xD(brutto).
Ciekawe bo #wyborcza poluje na pazernych przedsiębiorców, a #agora w swoich spółkach płaci ludziom jak niepełnosprawnym dzieciom z Bangladeszu. ;)
  • Odpowiedz