Aktywne Wpisy

wykop +19
Zmiany w lewym menu!
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
źródło: wykop
Pobierz
caviar1987 +239
Osiem lat batalii o drogę....
Już od ośmiu lat toczy się sprawa sądowa o ustanowienie tzw. „drogi koniecznej”. Sprawę zainicjował sąsiad, którego nigdy w życiu nie widziałem na oczy. Zamiast próbować porozumieć się z sąsiadami – od razu skierował sprawę do sądu.
Problem w tym, że jego żądania z biegiem czasu tylko rosły. Początkowo domagał się drogi o szerokości 3 metrów, ale gdy przepisy zaczęły wymagać szerszych dojazdów dla nowych inwestycji, zażądał 5 metrów
Już od ośmiu lat toczy się sprawa sądowa o ustanowienie tzw. „drogi koniecznej”. Sprawę zainicjował sąsiad, którego nigdy w życiu nie widziałem na oczy. Zamiast próbować porozumieć się z sąsiadami – od razu skierował sprawę do sądu.
Problem w tym, że jego żądania z biegiem czasu tylko rosły. Początkowo domagał się drogi o szerokości 3 metrów, ale gdy przepisy zaczęły wymagać szerszych dojazdów dla nowych inwestycji, zażądał 5 metrów
źródło: image
Pobierz

@xypnise: I tak i nie :P Znaczy PI już używa Maya + Arnold więc w sumie się pokrywa. Myślałem, że będziesz szedł bardziej w motion graphic, a tu patrzcie tradycyjne 3D :P
A co do motion, to musiałbym sobie jakiś podstawy animacji nabić, takie fundamenty. Ale jakoś czasu i chęci na to aktualnie brak.
@xypnise: pozdro jak będziesz musiał musiał sam zapłacić za opragramowanie na prawdę do modelowania potrzebujesz tyle programów... nie lepiej render i jeden program...
PS 12,29 €/miesiąc
Ilustrator 24,59 €/miesiąc
C4D nie ma subskrypcji czyli wystawiasz klatę i
Ogolnie softy to narzedzia ktore sluza tobie, a nie ty im.
Indie to nie konkurencja.
Powiedz mi co się tutaj dubluje? Może mam modelować w maya i tak też teksturować w 3D? Może chcę iść w ptex? Dlaczego mam się tylko ograniczać do wybranych programów?
@xypnise: też bym tak zrobił ja ci mówię z własnej obserwacji też przerobiłem parę oprogramowań zaczynałem właśnie od cinemy i mudboxa potem zbrush i maya potem modo i 3ds max i w rozrachunku zostanę na blenderze i w przyszłosći kupie zbrusha (ewentualnie coś jeszcze do animacji może modo albo project mesiah)
@xypnise: nie organiczne rzeczy tak
@xypnise: bo w sytuacji gdy nie dostaniesz pracy a bedzisz musiał podjąc samu pracę nie będzie cie stać na zakup wszystkiego
Do tego wystarczy mi PS i IL.
Co do 3D, napisałem że przechodzę na maya + arnold i to będą moje finalne 2 softy, a to czego używam do robienia własnych prac, to już chyba nie ma takiego
@xypnise: no to gratuluję
Zgadzam się z tym, tyle że ogarniecie takiego mudboxa jeżeli chodzi o teksturowanie to było dla mnie 2 dni. Jeszcze raz podkreślam że będę cisnął maksymalnie maya i arnold (-:
Po prostu czasami lepiej np łyknąć takiego Mudboxa/Mari/Bodypainta czy cokolwiek, żeby sobie zaoszczędzić czas.
Mógłbyś powiedzieć po co