Aktywne Wpisy
EmcePomidor2 +473
W ciągu ostatniego roku:
Piłem alkohol. Nie byłem dobrym człowiekiem. Trafiłem do szpitala psychiatrycznego na miesiąc.
A potem:
- pokonałem kompletnie depresje
- pokonałem alkoholizm
- zmieniłem się psychicznie z pomocą psychologa
- schudłem 45kg w 8 miesięcy, chudnę dalej
- uprawiam sport - boksu trochę, pływanie, siłownia
- a teraz oświadczyłem się swojej kobiecie z Ukrainy którą poznałem ponad rok temu, ona mi pomogła we wszystkim i teraz powiedziała tak
to
Piłem alkohol. Nie byłem dobrym człowiekiem. Trafiłem do szpitala psychiatrycznego na miesiąc.
A potem:
- pokonałem kompletnie depresje
- pokonałem alkoholizm
- zmieniłem się psychicznie z pomocą psychologa
- schudłem 45kg w 8 miesięcy, chudnę dalej
- uprawiam sport - boksu trochę, pływanie, siłownia
- a teraz oświadczyłem się swojej kobiecie z Ukrainy którą poznałem ponad rok temu, ona mi pomogła we wszystkim i teraz powiedziała tak
to
WielkiNos +70
Najlepsze męskie teksty na podryw. Nie dziękujcie.
#podrywajzwykopem #tinder #logikaniebieskichpaskow
#podrywajzwykopem #tinder #logikaniebieskichpaskow
- Bandyta jak będzie chciał to sobie kupi broń na czarnym rynku
- Dlaczego nie mogę nosić broni przy sobie? bandyta nosi
- Politycy nie zalegalizują tego bo bali by się, że ktoś ich ostrzela. Wiecie ile kosztowała by ochrona...
Czy my mieszkamy w jakiś dwóch różnych krajach? Czy wy naprawdę uważacie, że żyjemy w jakiejś Somali że trzeba nosić broń przy sobie żeby móc się obronić? Popatrzmy na statystyki (niestety z 2012 ale raczej dużo się nie zmieniło)
KLIK
I tak w 2012 ogół przestępstw związanych z bronią palną wyniósł 490, w tym zabójstwa 33 No wchuuuj dużo :| Dodatkowo Polska jest jednym z krajów w którym mamy wysoki poziom bezpieczeństwa. Po co to zmieniać? Bo ktoś ma jakieś urojenia i fobię w których wszędzie widzi wroga i bandytów?
Piszecie, że nawet w domu nie można posiadać broni. "A jak przyjdzie włamywacz to..." Ilu z was w ciągu hm... całego swojego życia miało wjazd na chatę przez włamywaczów z shotgunami i ostrym sprzętem? Sorry ale co to za włamywacz który włamuje się na chatę gdy ktoś jest?
Ilu z was w ciągu swojego całego życia miało sytuację w której posiadanie broni uratowało by komuś życie?
Jeżeli tak bardzo się boicie że do obrony własnej potrzebujecie nościć magnuma 44 non stop przy pasie to proponuję udać się do psychologa. A jeżeli nie pomoże to zwyczajnie kupcie sobie broń na gumowe kulki albo śrut,a gwarantuje wam że w 100% przypadkach odstraszy on Sebixa z nożem.
No i jeszcze taki jeden "argument" skoro twierdzicie, że czulibyście się bezpieczniej z bronią to zalegalizujmy także czołgi. Ja np nie czuł bym się bezpiecznie z bronią z czołgiem już tak. Czy mógłbym kupić sobie czołg? Przecież nie strzelal bym na lewo i prawo, nie wybijał bym ludzi na ulicach służył by mi on do obrony własnej, do obrony własnego podwórka.
#bron #prawo #neuropa #4konserwy
Zabroń mi wszystkiego, konsekwentnie.
Może dlatego, że to... broń? i nie może być łatwo? Jeżeli nie potrafisz udowodnić, że przebywasz w ciągłym stanie zagrożenia życia to... to po co ci broń? Jeżeli lubisz strzelać idź na strzelnicę.
Doczytaj, że nie każdej, bo są pewne ograniczenia, nie mówię, że tymi "słabszymi" nie można zrobić krzywdy, ale i pistoletem na plastikowe kulki zakupionym w kiosku również można.
@CreativePL: jestem ciekawe jaki odsetek zamordowanych/pobitych osób w Polsce kwalifikowałby się pod kategorię "ciągłego stanu zagrożenia życia"
Wiesz ze żeby uprawiać sport trzeba mieć swoją broń, z której nikt inny nie strzela, która znasz, o którą dbasz i masz ja opanowana, a na strzelnicy masz tylko kilkanaście modeli do wyboru?
Tak jak pisałem, kup sobie na gumowe kulki a w 100% przypadków odstraszysz potencjalnego sebe z nożem.
@CreativePL: nie mówię o morderstwach tylko z użyciem broni, a o wszystkich
a - do pobić i morderstw jeszcze gwałty bym dorzucił
"u nas jest bezpiecznie, nie potrzebujesz broni i ja wiem o tym lepiej od ciebie"
"kup se pistolet na kulki jak chcesz broni, albo idź na strzelnicę i płać 5zł za nabój"
"ty chcesz broń, to może od razu czołgi zalegalizujmy" super argument, zwłaszcza że u nas możesz sobie normalnie czołg kupić jak masz kasę ( ͡°