Wpis z mikrobloga

Na głównej znowu znalezisko o tym aby zalegalizować broń palną odnośnie ostatnich wydarzeń we Francji. W komentarzach znowu te same powtarzane jak mantra argumenty:

- Bandyta jak będzie chciał to sobie kupi broń na czarnym rynku
- Dlaczego nie mogę nosić broni przy sobie? bandyta nosi
- Politycy nie zalegalizują tego bo bali by się, że ktoś ich ostrzela. Wiecie ile kosztowała by ochrona...

Czy my mieszkamy w jakiś dwóch różnych krajach? Czy wy naprawdę uważacie, że żyjemy w jakiejś Somali że trzeba nosić broń przy sobie żeby móc się obronić? Popatrzmy na statystyki (niestety z 2012 ale raczej dużo się nie zmieniło)

KLIK

I tak w 2012 ogół przestępstw związanych z bronią palną wyniósł 490, w tym zabójstwa 33 No wchuuuj dużo :| Dodatkowo Polska jest jednym z krajów w którym mamy wysoki poziom bezpieczeństwa. Po co to zmieniać? Bo ktoś ma jakieś urojenia i fobię w których wszędzie widzi wroga i bandytów?

Piszecie, że nawet w domu nie można posiadać broni. "A jak przyjdzie włamywacz to..." Ilu z was w ciągu hm... całego swojego życia miało wjazd na chatę przez włamywaczów z shotgunami i ostrym sprzętem? Sorry ale co to za włamywacz który włamuje się na chatę gdy ktoś jest?

Ilu z was w ciągu swojego całego życia miało sytuację w której posiadanie broni uratowało by komuś życie?

Jeżeli tak bardzo się boicie że do obrony własnej potrzebujecie nościć magnuma 44 non stop przy pasie to proponuję udać się do psychologa. A jeżeli nie pomoże to zwyczajnie kupcie sobie broń na gumowe kulki albo śrut,a gwarantuje wam że w 100% przypadkach odstraszy on Sebixa z nożem.

No i jeszcze taki jeden "argument" skoro twierdzicie, że czulibyście się bezpieczniej z bronią to zalegalizujmy także czołgi. Ja np nie czuł bym się bezpiecznie z bronią z czołgiem już tak. Czy mógłbym kupić sobie czołg? Przecież nie strzelal bym na lewo i prawo, nie wybijał bym ludzi na ulicach służył by mi on do obrony własnej, do obrony własnego podwórka.

#bron #prawo #neuropa #4konserwy
Pobierz CreativePL - Na głównej znowu znalezisko o tym aby zalegalizować broń palną odnośnie ...
źródło: comment_juIO5XXsP1XpK6GNjRji2S9XJrGDH5KY.jpg
  • 58
@ppqa:

dlaczego, w swojej łaskawości, pozwalasz mi na posiadanie wiatrówki na śrut

Doczytaj, że nie każdej, bo są pewne ograniczenia, nie mówię, że tymi "słabszymi" nie można zrobić krzywdy, ale i pistoletem na plastikowe kulki zakupionym w kiosku również można.
@CreativePL: wreszcie przeczytałem coś normalnego a propos dostępu do broni. Przez ostatnie dni przeczytałem kilka wypowiedzi dotyczących tego tematu na głównej i myślałem że się popłaczę. OOOOO RZĄD NIE CHCE NAM DAĆ BRONI BO SIE BOI ŻE GO OBALIMY! ( z pistoletami na kopacz XD) albo JAK PRZYJDZIE PRZESTĘPCA TO ON MA BROŃ! BO SIĘ NIE BOI KONSEKWENCJI (jak ktoś przychodzi cię okraść to się boi. Jak zobaczy że ktoś jest
@ppqa: Serio nie widzisz różnicy między wiatrówką, a bronią palną? To pierwsze służy do treningu/ zabawy, a to drugie nie. 3 kategoria, broń gazowa czy hukowa służy do obrony i w naszym kraju jak najbardziej wystarczy- i to właśnie autor tego wpisu chce przekazać, że na #!$%@? Ci to?
@krolikbartek: A ile to mamy zamordowanych w Polsce osób? A no w 2012 całe 33 osoby z użyciem broni. Uważasz, że gdyby był dostęp do broni tak "o" to ta liczba wynosiła by 0? A co do pobić, no kurde bez przesady żeby na osobę która cię zaczepiła i #!$%@?ła bułe na ryj strzelać.

Tak jak pisałem, kup sobie na gumowe kulki a w 100% przypadków odstraszysz potencjalnego sebe z nożem.
@CreativePL: a u ciebie tak samo, te same argumenty powtarzane po 500 razy
"u nas jest bezpiecznie, nie potrzebujesz broni i ja wiem o tym lepiej od ciebie"
"kup se pistolet na kulki jak chcesz broni, albo idź na strzelnicę i płać 5zł za nabój"
"ty chcesz broń, to może od razu czołgi zalegalizujmy" super argument, zwłaszcza że u nas możesz sobie normalnie czołg kupić jak masz kasę ( ͡°