@RivaTnT90: bierz Exynosa, bo to jest wersja w polskiej dystrybucji, więc wszystko będzie działać super. Ja #zagranico nie miałem wyboru i z sieci dostałem snapdragona, ale jestem bardzo zadowolony. Wszystko działa idealnie, bateria trzyma jak głupia i do tego mam nadzieję juz wkrótce dokupić sobie te gogle vr. Same plusy. ;)
@Jubei: a procek Ci się nie grzeje i nie spowalnia ? bo takie są opinie.. ponadto snapdragon niby trzyma 15-20% dłużej na baterii. Co to za moda żeby wypuszczać 10 wersji jednego telefonu...
@Jubei: no widzisz czyli są opinie i "opinie"... osobiście brał bym snapa ze względu na działanie baterii ale z drugiej obawiam się grzania obniżonej wydajności no i exynos ma wolfa, i weź tu człowieku się zdecyduj
@RivaTnT90: no cóż... Ja opieram swoją opinię na już prawie dwu miesięcznym okresie użytkowania. ;) jakiego byś nie wziął notesa, jesteś wygrywem, bo najważniejsze cechy moim zdaniem to genialny wyświetlacz, duża moc obliczeniowa jak na telefon, s-pen, świetny czas pracy na baterii, a to dostajesz w obu przypadkach.
@Jubei: Wiadomo ( ͡°͜ʖ͡°) i tak w sklepach nie ma snapdragona więc nie mam wyjścia ( ͡°͜ʖ͡°) Tak czy inaczej ciekawe czy poczuję generacyjny przeskok z htc one m7 (wcześniej galaxy ace => htc one więc przeskok kolosalny i takie wrażenia)
@RivaTnT90: Exynos bez gadania, moim zdaniem, ponadto czytałem jakiś test gdzie okazało się że tylko przy włączaniu telefonu i aplikacji korzysta z szybszych rdzeni, także ma spory zapas mocy. Procesor fizycznie jest 64bitowy, ale jak to w Samsungach bywa, celowo postarzyli model który dopiero wypuścili, bo przecież nie mogą tak dobrego telefonu ( ͡°͜ʖ͡°) Obecne wycieki lolipopa wskazują na 32 bity niestety.
@RivaTnT90: hmm... Nie spodziewaj się cudów, może być szybciej, ale m7 też jest sprawny. Ekran natomiast i jakość zdjęć potrafią spowodować opad szczęki. ;)
@JanuszProgramowania: Właśnie czytałem o tym wszystkim ( ͡°͜ʖ͡°) aluminium z mojego htc też jest bardzo podatne na rysy niestety chyba taki jego urok ( ͡°ʖ̯͡°) swojego odrazu zapakuję w to: http://www.simserwis.pl/spigen-galaxy-note-4-case-neo-hybrid-blue-p15229.html wszystko mam nadzieję że wydajność bateri poprawią kolejnymi łatkami a ponadto chodzą plotki o bateri samsunga o większej pojemności którą będzie można zakupić oddzielnie
@RivaTnT90: zawsze można, i w przypadku Note 4 będzie dodatkowy profit z takiej większej klapki. bo zakryje aparat ( ͡°͜ʖ͡°) ale szczerze Ci powiem, używam telefonu w pracy, w domu, do tego gram w dość ciężkie gry, i naprawdę muszę się postarać żeby od odpięciu telefonu o 7 rano nie wytrzymał mi do 22... także moim zdaniem to wystarcza :) Zwykle starcza mi na
@JanuszProgramowania: oglądałeś w ogóle to wideo? W zależności od testów raz wygrywa exynos raz snapdragon. Exynos ma lepszy CPU, adreno w snapdragonie jest lepsze niż mali. Benchmarki to bzdura, bo na codzień oba sprawują się zajebiście.
@Jubei: tak tak, podejrzewam że głównie dlatego że (coś mi się rzuciło kiedyś takiego w oczy, ale głowy sobie odciąć nie dam) w Snapdragonie Samsung korzysta nie ze swoich podzespołów, i chyba z przyczyn umowy musi udostępnić kod, a otwarty kod, to duże ułatwienie dla poweruserów którzy takie telefony uwielbiają ( ͡°͜ʖ͡°) Exynos na dobrą sprawę tylko w kilku krajach jest dostępny, także ciężko
@marcinstalica: ok czyli biorę exynosa ( ͡° ͜ʖ ͡°) dzięki
Exynos gorzej trzyma na baterii (ponad