Wpis z mikrobloga

@Bakal: Widzieliście jaką manianę odwalili z tym wystąpieniem w Szkle Kontaktowym? :) Pod Tuska dali jakiegoś lektora, który zagłuszył to dukanie i przeczytał bardzo ładne tłumaczenie eeee... you know. Potem pokazywali wypowiedź Korwina, oczywiście bez tłumacza tylko żeby widz mógł sobie posłuchać jak Janusz sepleni. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Oczywiście nie dało się zwyczajnym Andrzejom przed tv porównać wymowy ani płynności.
  • Odpowiedz
@BratJuzew:

co tam Farage w 2:20 powiedzial? ''Lithuanian lemmings''?

Dziwne, ze Tusk nie umial tego zripostowac. Wystarczylo pociagnac temat, ze za sowietyzacje Polski i obecna emigracje Polakow na Zachod za chlebem, odpowiada w duzej mierze Europa Zachodnia. Jestesmy biedniejszymi kuzynami, pozmozcie nam, a w przyszlosci sie odwdzieczymy. I tyle.
  • Odpowiedz
@Bakal: zalosne. Nie wiem czy w jakimkolwiek innym kraju europejskim jest przekonanie zeby tylko d-----c sasiadowi, przeciwnikowi, polakowi.

Nie z Polaka tylko z Tuska.

Bardziej idiotycznego komentarza sie nie spodziewalem, gratulacje.
  • Odpowiedz
@grypa-grypowska: Zapewne miał na myśli przyjęcie euro przez Litwę.
I zgadzam się. Przemówienie Farage'a nie było szczególnie błyskotliwe. Tusk mógł zripostować także odnosząc się do danych o pozytywnym wpływie polskich imigrantów na gospodarkę UK, nawiązać do faktu, że Brytyjczycy też chętnie korzystają z otwartego rynku poprzez inwestowanie w innych krajach, kupno nieruchomości, a sam Farage również jest wg jego własnej logiki imigrantem zarobkowym :).
I wreszcie to, że pracujący w
  • Odpowiedz
@Bakal Tusk mówi dobrze, nie bardzo rozumiem o co chodzi. Młodzi Polacy, którzy język angielski mają od podstawówki często i gęsto nie są w stanie powiedzieć tyle co on :)))

Farage natomiast bardzo dosadnie postawił ważne pytanie - co zrobił nasz kochany rząd żeby zatrzymać młodych ludzi w Polsce? Bo ja od czterech lat nie zauważyłem kompletnie nic.
  • Odpowiedz