Aktywne Wpisy

Wiecie co jest najgorsze? Chęć niesienia dobra w tym parszywym życiu i wielka, twarda pięść obcych ludzi na mojej gębie.
Ponad miesiąc temu ogłosiłam DARMOWĄ wycieczkę ze mną jako przewodnikiem górskim. Wytyczyłam autorską trasę, wyszukałam sponsora, który przygotował dla każdego uczestnika upominek w ramach propagowania czystości na szlakach. Wszystko to jak krew w piach. Początkowo uczestników zgłosiło się ponad 15, liczyłam na fajną zabawę bo zgłosili się również dorośli z dziećmi. Uprzedzając pytania- wycieczka miała być darmowa bo celem była promocja regionu i historia miejsc zapomnianych w Górach Sowich.
Fajnie? NIC, K---A, BARDZIEJ MYLENGO. ¯\(ツ)/¯
Do
Ponad miesiąc temu ogłosiłam DARMOWĄ wycieczkę ze mną jako przewodnikiem górskim. Wytyczyłam autorską trasę, wyszukałam sponsora, który przygotował dla każdego uczestnika upominek w ramach propagowania czystości na szlakach. Wszystko to jak krew w piach. Początkowo uczestników zgłosiło się ponad 15, liczyłam na fajną zabawę bo zgłosili się również dorośli z dziećmi. Uprzedzając pytania- wycieczka miała być darmowa bo celem była promocja regionu i historia miejsc zapomnianych w Górach Sowich.
Fajnie? NIC, K---A, BARDZIEJ MYLENGO. ¯\(ツ)/¯
Do
źródło: IMG_7924
Pobierz
źródło: vdxqgmcmuravnqp
Pobierz

Jeśli znam podstawy podstaw programowanie to czy uważacie, że lepiej uczyć się na swoim własnym projekcie i doszukiwać informacji, które powinny pomóc w jego zrealizowaniu czy może jednak podążać za książką Jerzego Grębosza i dopiero po jej zrealizowaniu przystąpić do pierwszego sposobu?
Nie programuję w cpp, ale raczej utarta jest opinia, że książki Grębosza obecnie nie są polecane - zbyt nieaktualne.
@Ragnarokk: podobno najlepiej z c++ przerzucić się na inny język + mam to na egzaminie zawodowym i maturze.
znajomość większości podstawowych konstrukcji w danym języku (czyli np. przerobienie całej książki o języku), umiejętność napisania prostych aplikacji z pomogą internetu. Gdzie przez proste aplikacje rozumiem jakieś nieduże aplikacje konsolowe/okienkowe, proste gry 2d itp.
@kuhar: z każdego języka można się przerzucić na inny. C++ wybrałem, dlatego że mam go w szkole i na egzaminie.
@Analityk: tak właśnie zrobiłem nie wiedząc, że jest funkcja tolower.
@kuhar: dzięki wielkie. Miałem pytać o polecaną stronę z przykładowymi zadaniami ale widziałem, że ktoś już polecał. Jednak nie polecał chyba nikt tej strony. Dzięki raz jeszcze :)
poziom łatwiejszych zadań zbliżony do matury wg mnie