Aktywne Wpisy

Ytarka +72
Jeden rabin powie tak, drugi rabin dostanie padaczki a ja Wam powiem, że ten przedpokój nigdy nie czuł się lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°) i jeszcze krzesełko se machnęłam do kompletu. #czujedobrzeczlowiek
#pierdytarke
#chwalesie #art #tworczoscwlasna #mieszkanie #rysujzwykopem
#pierdytarke
#chwalesie #art #tworczoscwlasna #mieszkanie #rysujzwykopem
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
JudzinStouner +403
Co moi starzy odp…dalają dzisiaj to ja nawet nie. W kurniku zamieszkały szczury, więc stary wymyślił, że je wydusi. Wyganiają kury na zewnatrz, uszczelnił wszystkie dziury, zrobił rurę do traktora i ma zamiar je otruć spalinami xDDD
#rolnictwo #dziendobry #c---------------a
#rolnictwo #dziendobry #c---------------a

Bierzemy spora tortille (albo 2 male), smarujemy ja musztarda, kladziemy obgotowana/podsmazona kapuste kiszona i grilowana polska kielbase pocieta w kawalki (zaden sausage, polska kielbasa jest sprzedawana jako "polish kielbasa" i ma tak silna marke ze nie jedna firma moze jej pozazdroscic). Oczywiscie poniewaz jest to danie (prawie) polskie, nie moze zabraknac cebuli (podsmazonej lub surowej w zaleznosci od gustu). Tutaj jednomyslnosc sie konczy. Widzialem wersje z ziemniakami, widzialem tez z cwikla.
Skladamy na pol i jemy jak kebaba.
To nie jest moj wymysl, to danie weszlo do kanonu kuchni amerykanskiej (a zwlaszcza Tex-Mex) mniej wiecej w latach 70, jest kochane przez Latynosow prawie tak samo jak papiez Jan Pawel II.
Oczywiscie Niemcy zazdroszcza nam uwielbienia Latynosow i najpierw probowali wypromowac swojego papieza a teraz chca aby to danie nazywac "german taco" ale widocznie nikt ich nie lubi bo ani jedno ani drugie sie na dobre nie przyjelo.
(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
PS: Jestem w szoku. Jak zakladalem tag 4 miesiace temu to spodziewalem sie moze 20 a szczytem optymizmu byla setka. Dziekuje wszystkim ktorzy obserwuja i plusuja.
#gotujzwykopem
źródło: comment_kOK83RT3eZ9RdceO1FiVkeWCabpxdUtr.jpg
PobierzPlacki ziemniaczane przejeli Zydzi i sa rozpoznawane jako "latke", bajgle zreszta tez.
Ogorki kiszone sa polsko-zydowskie. Jest jeszcze niesmiertelna klasyka pierogi i golabki.
źródło: comment_ovs2PDrZnJsL0Tg3MHLjD8JPDPyO23WP.jpg
PobierzTak jak lubię kuchnię polską to fenomenu jedzenie kapuchy nigdy nie rozumiałem. Naprawdę nie mieli czego z polskiej kuchni wybrać? xD
źródło: comment_GGh1Vl1Tgs3oBfxfN4uFviFIoXi9YNum.jpg
PobierzJak by nie bylo cebuli to sam bym im powiedzial ze to profanacja ;)