Wpis z mikrobloga

@Konkol: znajomi mnie przestrzegali żebym brał poprawkę na to ,że jestem w spd ale jakoś naturalnie mi przyszła jazda, jak narazie bez wywrotki nawet zwiększyłem napięcie sprężyny do połowy i świetnie mi się jeździ ale nie powiem jak mi samochód wyjechał przed rower to pierwsza myśl: Wypnij się! Wypnij się! :D ale na szczęście bez gleby :)
@fanaberia2309: dwie złote rady:
1) sprężyny w spd wyreguluj na najluźniejsze ustawienie, to awaryjnie się wyszarpniesz
2) pamiętaj, żeby pamiętać. w momencie, kiedy przyzwyczaisz się, że jesteś wpięty i przestaniesz o tym myśleć, zapomnisz się wypiąć i się przewrócisz. Tak będzie do czasu, kiedy wypięcie stanie się odruchem.
@fanaberia2309: nigdy nie jeżdżę w bardzo ruchliwych miejscach, ale jak tylko robi się duży ruch to wypinam się i staram się pedałować na palcach, inaczej sobie nie wyobrażam. Raczej w nagłych sytuacjach czuje że nie ma szans...

@avangarda: jeżdżę 3 lata bez klamry i jest ok, rzepy trzymają. Jedynie problem jest z "rozciapaniem" buta po dłuższym użytkowaniu
@Konkol: To miałem na myśli. Poluję na dwa modele, ale na razie nigdzie nie ma mojego rozmiaru ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Znaczy się po zakupie mam obłożyć się kapokiem żeby mniej bolało póki mózg nie zakoleguje się z butami?
@avangarda: według mnie buty bez klamry będą ok - dasz radę wszystko ściągnąć na maksa rzepami. Problem u mnie jest taki że mam stopę damską i wąską, od początku ściągałam mocno. Damskie odpowiedniki ceny z dupy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale następne kupie twardsze i z klamrą, tylko muszę nazbierać :(

Co do nauczenia się nie ma źle - zawsze możesz się wypiąć i chwilę pedałować na
A klamra, to gdzie ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@avangarda: Obecnie rzepy są tak dobrej jakości, że klamra nie jest konieczna. Moje trzymają idealnie, nie kapcieją, jest git.

w momencie, kiedy przyzwyczaisz się, że jesteś wpięty i przestaniesz o tym myśleć, zapomnisz się wypiąć i się przewrócisz.

@farfocle_w_pepku: Czo? To nie wiem, czy tylko ja i moi znajomi jesteśmy na tyle ogarnięci, że żaden z nas nie
@fanaberia2309: hah nieźle. Gratki. %) Trochę popedałujesz w spdach, i kręcenie stopą w bok stanie się Twoim nawykiem, nawet na platformach o.O A brak charakterystycznego klika będzie Ci dokuczał. :D