Wpis z mikrobloga

• 1
Jest ktoś z #karpacz ? Chciałem się dowiedzieć czy są otwarte trasy do nart biegowych?
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jerzy110992: a dzięki ;) planujemy na 5 nocy bo więcej chyba nie ma co. Myślałam żeby w dobrą pogodę wejść na śnieżkę, raz może wypożyczyć narty i spróbować na tym najlżejszym stoku się pouczyć jeździć bo ja niejeżdżąca :P jakiś wieczór można iść na basen do gołębiewskiego, tak połazić ogólnie ten kościółek i okolice.
Żywić się bedziemy sami więc czekolada i pizza - zapamietam :P
Powiedz cos wiecej o tej
  • Odpowiedz
@Ciamciaramciam: w samym karpaczu to nudno raczej, okolice są bardzo ciekawe.
Za mało będziecie by zwiedzić nawet ważniejsze zabytki i ciekawe miejsca:
w kowarach są sztolnie które można zwiedzać, w dawnej poniemieckiej i eksploatowanej potem przez ruskich kopalni
plus park miniatur, również bardzo fajny
warto obadać cieplice, można pochodzić po pięknie odnowionych parkach plus potem na Chojnik pojechać/pójść
w piechowicach jest Huta Julia, można oglądać wyrób szkła i kryształów, także tam jest sklep gdzie można
  • Odpowiedz
@Ciamciaramciam: pełno fajnych miejsc jest w szklarskiej porębie i jakuszycach, warto się przejść na nogach z szklarskiej do jakuszyc, jest płasko, można wrócić często jeżdżącymi szynobusami polskimi lub czeskim motorakiem do szklarskiej, ewentualnie stamtąd pociągiem do Jeleniej Góry
  • Odpowiedz
@jerzy110992: jedziemy z Poznania pociągiem/pksem, ba dum tss :D więc zapewne wiekszosci z tego co napisales nie bedziemy miec mozliwosci zobaczyc.
co do Szklarskiej, nie wiedzialam ze to na tyle blisko ze da radę po nogach :P zreszta PKS na pewno tez jedzie. moze sie rozejrze w tamte strony.
  • Odpowiedz
@Ciamciaramciam: jest jeszcze wiele innych atrakcji pomniejszych, ogólnie warto przyjechać i pochodzić po rudawach janowickich ze dwa dni, ze dwa dni połazić po izerach, ze 2 dni pochodzić po karkonoszach, pozwiedzać schroniska różne, można przejść całym pasmem gór od karpacza do szklarskiej
  • Odpowiedz
@Ciamciaramciam: tak sobie myślę jak napisałaś że komunikacją zbiorową jedziecie, że w takim wypadku bym się postarał myknąć do szklarskiej poręby, pojechać z rana pks-em z karpacza na dworzec w jg, i stamtąd do szklarskiej, szklarska jak dla mnie nawet ciekawsza niż karpacz
  • Odpowiedz