Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 121
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@brck89: ej, ale post w wigilię jest opcjonalny, wystarczy nie jeść mięsa w wielki piątek, żeby ustrzec się ogni piekielnych. oczywiście i tak spłoniemy w piekle, więc od razu zapraszam wszystkich na imprezę w jakuzzi, przepraszam, w kotle nr 154328546.
  • Odpowiedz
  • 23
@brck89: znam to bro. Tez u tesciow, tesciowa religijna lvl 9999999. Tez zjadlysmy z corka pyszne sniadanko i zamierzam razem z nia jesc dzis wieczorem pierogi z miesem. Bo dziecko 1,5 roczne nie dostanie grzybow z kapusta

Zajmij mi w piekle miejscowke blisko lodowki z piwem :)
  • Odpowiedz
@brck89: Heh, znam trochę ten ból. Mam podobnie, chociaż akurat nie mam strasznego parcia na jedzenie dzisiaj mięsa (rano kupiłem nawet kawał żółtego sera do #pracbaza).

Moim zdaniem dobrze, że na spokojnie zjadłeś kiełbe pod sklepem. Cóż, trochę menelowato, ale uniknąłeś niepotrzebnych spięć w świąteczne dni.

Szanuję religię, wyznawców, ale powagę i zrozumienie zachowuję do pewnego momentu. Niestety ostatnio w Kościele Katolickim coraz więcej jakiś ruchów charyzmatycznych
  • Odpowiedz
@Magik_Antonio: Jest tak jak napisał @Naciass. Po pierwsze to nie mój dom tylko teściów. W związku z tym , ze są religijni to mogliby się krzywo do spojrzeć. Chce uniknąć spin, bo da naprawdę w porządku, bardzo ich lubię i szanuję. Dlatego też nie chcę robić im przykrości. Widzisz, nie polega na tym, żeby robić co ci się podoba nie zważając na bliskich. Tylko na dokonywaniu takich wyborów
  • Odpowiedz
@mexicofan: ja to wiem :) ale przetlumacz to komus, kto dalby sie pokroic za ksiedza... ja tez dzis pierozkiem miesnym nie pogardze bo ponoc miesko dzis mozna :)
  • Odpowiedz
@brck89: No tak wlasnie. Szkoda tez by bylo robic jakies klotnie, zonie pewnie tez nie bylo by milo gdybys sie scial z tesciami. Kazdy ma prawo wierzyc w co chce i robic, co chce. Szkoda, ze Twoi tesciowie nie sa tak wyrozumiali zeby nie patrzec krzywo na Twoje decyzje. No ale juz ja wiem jak to jest z zagorzalymi wiernymi :(
  • Odpowiedz
@brck89: najgorsze w ludziach wierzących jest to, że dostają niesamowitego p-------a na samą myśl że ktoś może mieć inne zdanie niż ich, a co dopiero o nie dbaniu o "tradycje" typu żarcie mięsa etc
  • Odpowiedz
@brck89: tak btw. zupełnie bez złośliwości, jak masz taką taktykę ustępowania we wszystkim to zrób małą kontrolę żonie, bo jak jeszcze tego nie zrobiła, to zaraz będziesz miał rogi jak stąd do chicago, taktyka ustępstw tak się kończy.
  • Odpowiedz
post wigilijny bardziej polska tradycja ustala

@mactrix: nie wiem jak wigilijny, ale post w piątki ustala episkopat. Rada najwyższych szamanów-delegatów na kraj. Napisali to czarno na białym i masz się słuchać. A i tak ich poddani mają problem z tym, żeby nie żreć krowy w piątek, a bo to już nie obowiązuje, a bo to tylko tradycja, czy milion innych kłamliwych wymówek.

@Magik_Antonio: to było trochę generalizowanie z
  • Odpowiedz