Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rimfire: generalnie fajnie, ale przyczepie się do jednej rzeczy, a co :).

cieni w okolicach kolan/kostek ni ma wcale, przez co zlewa sie to troche w białą plame
  • Odpowiedz
@Rimfire: Lepiej. :) Ale żeby poprawnie wycieniować całą sylwetkę pasowałoby poznać anatomię, bo przy nadkolanówkach np. faktycznie nie wiedziałeś co robić. No i strasznie bije po oczach używanie zbyt małego pędzla, przez to postać wygląda jakby była pokryta włosami.

W każdym razie byle do przodu, od razu nie zaczniesz wymiatać, ale grunt, żeby się dalej uczyć. A ja ciągle pamiętam o jednym obiecanym overze, po prostu miałam trochę za dużo
  • Odpowiedz
@zupa_z_kasztana: hehe, spoko. Starałem sie zwrócić uwagę na te elementy, które mi wcześniej wypominałaś, tak też twarz jest bardziej wypukła, są powieki, a rzęsy nie wyrastają z gałek ocznych, włosy narysowałem w zasadzie identyczną techniką co mi pokazałaś (tyle że krawędzie zrobiłem po swojemu), usta mają obrys i dają cień, włosy dają cień, nos daje cień, itp. Dzięki ogromne za wypomnienie mi tych błędów.
  • Odpowiedz
@Rimfire: Bo twarz porobiłeś już x razy, nasłuchałeś się uwag i wcieliłeś je w życie, więc jest już dużo lepsza niż wcześniej. Z czasem i ciałko zacznie apetycznie wychodzić. Na pracę domową zadaję rysowanie gołych bab.
  • Odpowiedz