Wpis z mikrobloga

Co ta @Jofridd to ja nawet nie...

Chciała, żebym ją narysował jako pandę. Przecież pandy som grube (,)

Narysowałem ją za to jako Śnieżynkę

Dwie sprawy:

1. rozkminiłem jak dostroić dynamikę nacisku no i aż oniemiałem jaka jest różnica w rysowaniu

2. Są cienie. Cieni nie było, bo jakoś nie ogarniałem cieni. To tym razem zrobiłem cienie. Ciemne cienie, jasne cienie, cienie rzucane przez cienie na cienie i za namową Mirków i Mirabelek, dałem mocniejsze niż uważam że trzeba. Tak lepiej?

Dzięki za plusy i porady oraz krytykę w komentarzach! Dzięki Wam wiem co muszę poprawić i gdzie robię błędy.

tag #rimfirerysuje - hurra! Już 152 obserwujących moje poczynania. (ʘʘ)

#rysujzwykopem #pokazmorde #tworczoscwlasna #heheszki #zima #sztuka #tablet #digitalpainting #wygryw czy #przegryw?

W dużej rozdzielczości tutaj
Pobierz Rimfire - Co ta @Jofridd to ja nawet nie...

Chciała, żebym ją narysował jako pandę...
źródło: comment_imIrL9K4ZTBeyIij2SsuoZi4MftKt7Pj.jpg
  • 27
@Rimfire: Lepiej. :) Ale żeby poprawnie wycieniować całą sylwetkę pasowałoby poznać anatomię, bo przy nadkolanówkach np. faktycznie nie wiedziałeś co robić. No i strasznie bije po oczach używanie zbyt małego pędzla, przez to postać wygląda jakby była pokryta włosami.

W każdym razie byle do przodu, od razu nie zaczniesz wymiatać, ale grunt, żeby się dalej uczyć. A ja ciągle pamiętam o jednym obiecanym overze, po prostu miałam trochę za dużo na
@zupa_z_kasztana: hehe, spoko. Starałem sie zwrócić uwagę na te elementy, które mi wcześniej wypominałaś, tak też twarz jest bardziej wypukła, są powieki, a rzęsy nie wyrastają z gałek ocznych, włosy narysowałem w zasadzie identyczną techniką co mi pokazałaś (tyle że krawędzie zrobiłem po swojemu), usta mają obrys i dają cień, włosy dają cień, nos daje cień, itp. Dzięki ogromne za wypomnienie mi tych błędów.