Aktywne Wpisy

ZenujacaDoomerka +243
Baba nigdy na studniówce nie była, na balu gimnazjalnym. stała pod ścianą.
Jak klasa sobie zdjęcia robiła to specjalnie mnie nie zawołali żeby mnie na nich nie było i powiedzieli, że wyszłam.
Jedyna przyjaciółka z którą poszłam mnie zostawiła po 30 min dla innej grupki.
Przez te niby najlepsze lata życia mam traumę aż do grobowej deski a jakiś chuop przyjdzie powie, że ma traumę bo rodzice mu kazali być grzecznym
Już
Jak klasa sobie zdjęcia robiła to specjalnie mnie nie zawołali żeby mnie na nich nie było i powiedzieli, że wyszłam.
Jedyna przyjaciółka z którą poszłam mnie zostawiła po 30 min dla innej grupki.
Przez te niby najlepsze lata życia mam traumę aż do grobowej deski a jakiś chuop przyjdzie powie, że ma traumę bo rodzice mu kazali być grzecznym
Już

pawel_je +87
polecam na tapetę :D
#polska
#polska
źródło: 19bba5378c35e21541caa0371b79424d38fb97a6b2676e2d265687b3e0a5f7f1
Pobierz

Robię sobie prostą aplikacje webową, tylko pierwszy raz mam styczność z php, kto mi powie jak wyciągnąć jeden rekord z bazy i go wyświetlić, bo za #!$%@? pana nie mogę :C. Udało mi się umieścić rekord w bazie (mam już formularz do umieszczania), a teraz chce zrobić listę tychże rekordów.
Podłączyć się do bazy umiem, a potem chce wybrać z tablicy "przepisy" kolumny 0,1,2 albo po nazwach kolumn "przepis_id","tytul",tresc" anyone może mi naklepać przykładowy kod w chwilę, bo nie ogarniam co się kiedy dzieje :/.
tu mam łączenie się z bazą http://pastebin.com/T4XA9wgB
tutaj jest dodawanie moje proste http://pastebin.com/ubhhuZ0G
a teraz chce zrobić najpierw listę wszystkich rekordów, a po kliknięciu do rekordu szczegółowe informacje
Nie będę wrzucał prób zrobienia listy rekordów bo nic sesnownego tutaj nie ma :/
Co do książek - sam lubię uczyć się z książek, ale jeśli opisana jest tam najnowsza wersja danej technologii :) Polecam sprawdzić takie rzeczy przed nauką. I szperać w internecie. Większość tego, co chcesz napisać, została już kiedyś nie raz napisana i umieszczona w necie ;)
1. Oddziel warstwę widoku (html) od kodu. Przyjrzyj się bibliotece Smarty albo OPT (bardziej zaawansowana).
2. Poczytaj KONIECZNIE o SQL Injection.
3. Jeśli nie wiesz jak "wyciągnąć" wiersz z bazy - poczytaj o SQLu (w przypadku Twojego problemu będzie to coś w stylu "SELECT przepis_id, tytul, tresc FROM przepisy")
@the4dk: daj mi opanować podstawy a potem pomyślę o poziomie wyżej :)
@Hunchbacked: trzeba powiedzieć że już trochę lat ma ta książka :)
@Kiro: ee tam, c++ się tak nauczyłem, javy się tak nauczyłem, to i php się nauczę tylko potrzebne mi jakieś aktualne źródła
A miałem nadzieję że będzie pehap
poszukaj sobie jeszcze jakiegoś dobrego tutorialu z PDO