Wpis z mikrobloga

Mirki, co może być nie tak z numerem trackingowym ? Dostałem od pingponga 2 numery. Jeden krótki do śledzenia na yw56.com.cn - tutaj widzę, że paczka dotarła do Polski 5 grudnia.

Niestety miedzynarodowa wersja trackingu nie działa - wg r4v.pl zła suma kontrolna.

7603943B

RB447603943CN

#aliexpress #wish
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krukosz: jeśli chodzi o Yanwen to po dotarciu do Polski idzie jak zwykły list ekonomiczny bez trackingu a na stronie internetowej te zdarzenia są generowane losowo
  • Odpowiedz
@Logmach: No ale nie jest tak, że powinien być chociaż wpis "International Postal System" ? Czy to w ogóle tracking działać nie będzie, beż żadnych wpisów ?
  • Odpowiedz
@Lord_Jim: Tylko, że już kiedyś coś zamawiałem i też miałem 2 numery. I ten długi numer zawierał krótki + mial te litery + 2 cyfry.

Dlatego nie wiem czy on numer pomylił, czy tego miedzynarodowy sobie wymyślił.
  • Odpowiedz
@Krukosz: Pierwszy numer jest fałszywy. Drugi natomiast zawiera błąd. Pewnie jeszcze nie wysłał paczki lub wysłał nierejestrowaną więc dojdzie za 90 dni ;p
  • Odpowiedz
@support: To dlaczego tracking działa ? Juz raz od niego zamawiałem, ale wtedy numer dłuższy działał, jednak z pewnym opóźnieniem (pełniejszy tracking był z Yanwen)
  • Odpowiedz
@support: A, no widać jeszcze jestem mało doświadczony w paczkach z Chin( ͡° ͜ʖ ͡°) Napisałem do pingponga niech ogarnie sprawe z tym niedziałającym trackingiem.
  • Odpowiedz