Aktywne Wpisy

GangKobry +58
Niema chyba drugiej grupy tak ruchanej na kasę jak ajfoniarze, a najlepsze, że ci myślą, że mają produkt premium.
Bieda aparat 48mpix od lat ten sam z niewielkimi zmianami
Bieda 6 rdzeni procesora gdzie tanie modele mają po 8
Bieda 8GB RAM gdzie i tak zrobili progres bo do tej pory było tylko bardzo tanio bo tylko 6RAM jak kompletnie najtańsze modele na rynku
Bieda bateria 3500mah gdzie bieda standard na rynku to 5000( ͡º
Bieda aparat 48mpix od lat ten sam z niewielkimi zmianami
Bieda 6 rdzeni procesora gdzie tanie modele mają po 8
Bieda 8GB RAM gdzie i tak zrobili progres bo do tej pory było tylko bardzo tanio bo tylko 6RAM jak kompletnie najtańsze modele na rynku
Bieda bateria 3500mah gdzie bieda standard na rynku to 5000( ͡º
źródło: temp_file2208918417958997656
Pobierz
Pilarz +189
#demografia wiecie ile dzieci urodziło sie w gminie liczącej 6279 mieszkańców w 2024 roku? Podpowiem tylko, że Polska B.
My naprawde nie zdajemy sobie sprawy z tego jaka czeka nas katastrofa demograficzna( ͡° ʖ̯ ͡°)
My naprawde nie zdajemy sobie sprawy z tego jaka czeka nas katastrofa demograficzna( ͡° ʖ̯ ͡°)

Dostałem wstępny temat: przetwarzania XML za pomocą webserwisów.
(w nawiązaniu do tego)
Muszę go doprecyzować co dokładnie chciałbym zrobić.
Jednak nie mam pojęcia co to webserwisy (teraz dopiero czytam, że to tak jakby "serwer" na które wysyłam XML i go pobieram przetworzonego). Takie coś chyba w Javie EE (lub C#) się pisze.
Teraz tak spamuję, bo przez następne 1,5 roku będę to pisał i boję się wpakować w coś trudnego (a temat sam wcześniej chciałem bardziej ambitny ;/ ).
Co robi się takimi webserwisami? Jakiś przykład przetwarzania? Bo kompletnie nic mi do głowy nie przychodzi.
Dzięki za poprzednią pomoc.
http://pl.wikipedia.org/wiki/SOAP
https://jaxb.java.net/
Chodzi mi bardziej o praktyczny pomysł co da się w tym zrobić (co się robi, a ja sobie wymyślę coś nowego).
Bo jedynie to wiem,
Może ci nawet służyć jako interfejs do warstwy bazodanowe w crudzie
JSON to wiem, że taki zamiennik XML.
Ale REST z tego co patrzę to tylko sposób przekazywania (parametrów w
Jutro ostatecznie wybieram w czym będę i co pisał. Chyba jakiś system do zarządzania kołem naukowym. Bo menadżery bibliografii już są.
Soap to tylko protokół niczego Ci nie generuje. Do jednego i do drugiego są biblioteki,
Już mi wystarczyło:
- Prolog (chociaż tu może chodziło o sposób zajęć bo nikt nie wiedział co ma
@mk321: Smutłem :|.
W ogóle mało materiałów o tym ;/ A po polsku to już w ogóle. Chyba jednak zostanę przy XML-u (i pewnie SOAP).
Jednak na jutro mam mieć spis treści pracy. A nie wybrałem ani tematu, ani technologii (tu w sumie zostanie Java pewnie z tym starym XML-em ;P ).