Wpis z mikrobloga

No elo. Mircy jest problem. Wczoraj byłem u weterynarza celem przeprowadzenia zabiegu u zwierzęcia. W całym zamieszaniu zostawiłem telefon na sofie w poczekalni pod gabinetem. Siedziała tam taka Karyna lvl ~30 i nawet wcześniej ze mną trochę rozmawiała.

Zabieg przebiegł z pewnym problemem, gdyż zwierzę przestało oddychać i trzeba było je stymulować. Byłem bardzo zdenerwowany. Zostałem wezwany do gabinetu, więc szybko się tam udałem. Po zabiegu chciałem zadzwonić do żony, że wszystko ok i okazało się, że nie mam telefonu. Przeszukaliśmy z całym personelem 2x całą przychodnię. Jedna Aga sanitariuszka 8/10 lvl 21 nawet grzebała w śmieciach w poszukiwaniu.

Stwierdziłem, że został skradziony a jedyną osobą podejrzaną jest Karyna z poczekalni. To była jedyna osoba, która przebywała z tym telefonem sama w jednym pomieszczeniu a cała ekipa zajmowała się moim zwierzakiem.

Wiem, że telefon na 100% był na kanapie, gdyż lekarz mi potem powiedział, że widział tam dokładnie taki jaki ja zgubiłem. Opisał go po prostu zanim powiedziałem jaki to był. Wiem, że go stamtąd nie zabierałem. No ale mniejsza.

Na szczęście zapamiętałem nazwisko pani Karyny i ulicę, na której mieszka, gdyż rejestrowała swoją świnkę morską w mojej obecności. Nikogo poza nami już w klinice nie było, gdyż to było po czasie pracy.

Udałem się na bagiety, złożyłem ustne zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa z art. 278 KK, złożyłem zeznania w charakterze świadka i będzie wszczęte postępowanie przygotowawcze. Pan policjant był bardzo spoko. Od razu nasłał lodówkę na adres zamieszkania. Pokazał mi też zdjęcie Karyny z pytaniem czy to ona. Bez wątpienia to była ona - czyli karana była wcześniej, gdyż to był taki typowy mugshot xd. Zresztą zamieszkuje najbardziej patologiczną ulicę ever.

Zgłosiłem numer IMEI telefonu oraz dowiedziałem się, że nikt się nie pokazał w mieszkaniu, więc bagiety powtórzyły czynność równo o 6:00 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Poszedłem też do sieci lombardów z informacją, że taki i taki telefon jest skradziony i żeby powiadomili bagiety jak się pojawi.

I teraz mam do Was prośbę. Jako, że pani Karyna raczej mi tego telefonu nie odda, a mnie nie zadowoli odszkodowanie, to czy jest możliwe odzyskanie tego telefonu za sprawą jakiegoś fachowca stąd? Telefon to LG G z Androidem. Sieć Play.

PS. Telefon na pewno się nie zawieruszył. Kiedy ostatni raz go miałem w rękach to był prawie rozładowany. Telefonując na jego numer najpierw "abonent był poza zasięgiem" czy coś takiego, a po jakiejś godzinie pojawił się sygnał. Czyli padł a Karyna z Sebixem go podładowała.

#pomocy
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bslawek:

1 jakies sebixy ida otwieraja dzwi razem z futryna u karyny butem..

To byłoby głupie z kilku powodów. Przede wszystkim mógłbym odpowiadać karnie a wszyscy Sebixy by też odpowiadali karnie ( ͡° ͜ʖ ͡°). To oczywiste kto ich nasłał jeśli zgłosiłem kradzież a ona by potem zgłosiła, że jej się Sebixy
  • Odpowiedz
@bslawek: Pieniądze za niego odzyskam po zapadnięciu wyroku w tej sprawie. Natomiast niestety kontakty przepadły. Mam nadzieję, że jeszcze z punktu widzenia technologicznego coś da się zrobić...
  • Odpowiedz
@bslawek: @dopeboy:

Odzyskałem telefon ; ). Policjanci weszli do niej punkt 6:00 i znaleźli telefon pod mikrofalą. Zdążyła mi go wyczyścić i umieściła swoje zdjęcie z dziećmi na tapecie ; d Super święta k---o im zafundowała.

Będzie odpowiadać za przywłaszczenie; dn. 22.12 ma pierwsze spotkanie z prokuratorem.
  • Odpowiedz