Aktywne Wpisy

strfkr +60
Beka z wykopków typu "ja jestem wolnościowcem, ale akurat w przypadku mieszkań to powinno się wprowadzić podatek od 3. mieszkania, bo rynek nieruchomości w tym kraju to patologia".
Jakby taki osobnik miał jakiś kręgosłup, to by chciał, żeby wprowadzić podatek katastralny od każdej nieruchomości, no ale w takim wypadku to by też jego dotknęło w przyszłości, jakby już uciułał na własne mieszkanie, więc wtedy katastralny to byłby literalnie komunizm.
#nieruchomosci #podatki #
Jakby taki osobnik miał jakiś kręgosłup, to by chciał, żeby wprowadzić podatek katastralny od każdej nieruchomości, no ale w takim wypadku to by też jego dotknęło w przyszłości, jakby już uciułał na własne mieszkanie, więc wtedy katastralny to byłby literalnie komunizm.
#nieruchomosci #podatki #

WezelGordyjski +73

Uzywal ktos z Was #postgresql ?
- W jaki sposób porzadkuje się tutaj funkcje/procedury? brak tu niestety pakietów, jak np w #oracle. Są jakies sposoby?
- da się tu używać aliasów(przykladowo pisanie "se" zamiast pełnego select* from itd).
- W pgAdmin da się zmienić temat/skórke na jakąś ciemną pod Windows?
Pozdrawiam.
1. Sa schematy. W jakiej niby bazie sa "pakiety"?
2. tu, czyli gdzie?
3. Nie
-sorki, nie sprecyzowalem - chodziło mi o pl/sql developera. Tam masz packages(rysunek ponizej) i mozesz tam grupować funkcje i procedury w pakiety. W pgAdmin brak takiej struktury.
- w pgAdmin
- ok
zdazyłem zauważyć :-)
Mimo wszystko dzieki za odpowiedzi.