Wpis z mikrobloga

@xz2580: jak ja jechałam kiedyś busem do Monachium to 3 takie siedziały (jechały na zrywanie cebuli - serio) cały czas żarły (bo inaczej ich konsumpcji nazwać się nie da) i bekały obrzydliwie eh
@naciski: w komunikacji miejskiej piwo piją zazwyczaj ludzie dotknięci głęboka patologią. Tatra jest #!$%@? względnie tanim piwem, które razem z Żubrem i Harnasiem jest przez te grupę społeczną często spożywanym piwem. Naprawdę nie rozumiem sensu chlania browaru w takich miejscach.
@kavec: @xz2580: spoko, kiedyś wracałem z Pragi Polskim Busem i jakiś debil musiał napić się jakiegoś... radlera. Oczywiście nie poprzestał na tym i cały, dokładnie cały oblał się tym syfem, w autobusie wiadomo ciężko z wentylacją więc smród był niesamowity, wszyscy na granicy wymiotów od paskudnego zapachu chemicznego 'soczku' i piwska, a kretyn tylko "hoho, mam nawet mokre majtki xD". Miałem ochotę podejść do kolesia i wyrzygać się mu na
@xz2580: Idę przez miasteczko studenckie o 7 rano i odporawdzam dziewczynę do akademika. Lekko po wschodzie słońca, ciepło, jasno, razi w oczy, słońce ledwo przebija się przez drzewa, a tam dwa różowe łoją tatrę mocną.

#materialnazone
@co_ja_tu_robie: Daj spokoj.

@bartek138: @le1t00: @manekin1: Chodzi przede wszystkim o zapach, w pociagu nie ma problemu gdu jestes sam w przedziale lub z ludzmi, ktorym to pasuje.

To piwo to bylo w sumie piekne podsumowanie przejazdu bo od poczatku byly z nia problemy. Na poczatku siedziala z przodu z jakas inna Polka i co chwile chodzila do toalety. Przy sprawdzaniu biletow okazalo sie, ze zajela komus miejsce i
Tak w ogole to pierwszy raz w zyciu mialem kontrole na granicy. Przez nia prawie spoznilem sie na przesiadke. Doslownie 3 minuty pozniej i musialbym siedziec spiacy na dworcu i czekac 2 godziny na nastepny autobus. Na szczescie zdazylem, a podroz umilal mi siedzacy obok bardzo ladny rozowy pasek robiacy na drutach. Oczywiscie nie zagadalem #tfwnogf
w komunikacji miejskiej piwo piją zazwyczaj ludzie dotknięci głęboka patologią.

@lukaszlew77: dlaczego nie pić dobrego piwa podczas długiej podróży pociągiem?

picie piwa w podróży jest dla podludzi. Serio, pomyślcie o innych - piwo śmierdzi.

@kwejkowicz1998: równie dobrze można tak powiedzieć o człowieku, jego perfumach czy dezodorancie. Piwo może mieć przyjemny zapach.
@NieRozumiemIronii: Z tego samego co nie powinieneś jeść kebaba, ani kanapki z jajem na twardo i kiełbasą krakowską - wszystkie te rzeczy mają dość intensywny zapach, który może denerwować współpodróżnych. Po wypiciu piwa w dodatku śmierdzisz alkoholem
@xz2580: To się minelismy colego. I nie chce straszyć, ale dopiero #!$%@? jak zobaczysz ile osób pije browary na ulicy, dworcach, autobusach itd. w Berlinie.

W sumie - jeśli Cię takie coś szokuje to akurat Polska będzie dla Ciebie najbezpieczniejszym miejscem.
Powinna dostać w mordę i wylecieć z autobusu. Nie ma takiego picia w środkach komunikacji.

@kavec: nie wiem jak teraz, ale niegdyś w autokarach sprzedawali piwo na pokładzie. Fakt, że nie można było się #!$%@?ć, ale kilka strzelić było już można.

picie piwa w podróży jest dla podludzi. Serio, pomyślcie o innych - piwo śmierdzi

@kwejkowicz1998: ale jak pijesz to już nie śmierdzi, nie?
@przemyslany_nick: zapach piwa jest uciążliwy dla osób trzecich w takich warunkach jak autobus. Zwłaszcza, że zazwyczaj amator picia w podróży wybiera najgorszego sortu biedronkowy wyrób albo najtańszą koncernówkę - tym bardziej trudno się spodziewać ciekawych aromatów. Poza tym w regulaminie większości przewoźników jest zakaz spożywania alkoholu, a poza tym:

Art. 14. 1. Zabrania się sprzedaży, podawania i spożywania napojów alkoholowych:

4) w środkach i obiektach komunikacji publicznej, z wyjątkiem wagonów restauracyjnych
@kwejkowicz1998: zakładam, że nie należy do komunikacji publicznej i jest własnością prywatnej firmy, więc oni sami ustalają zasady i jeśli mnie pamięć nie zawodzi, to właśnie wiele firm (w tym ofc polskich) nie tylko dopuszczało spożycie alkoholu, ale i sprzedawało alkohol w trakcie podróży (ofc w umiarkowanych ilościach).

zapach piwa jest uciążliwy dla osób trzecich

To już zależy od osób trzecich, ale jeśli Ci aż tak przeszkadza, możesz zredukować zapach nawiewem
Jade do Berlina autobusem i przede mna siedzi jakas Polka. Godzina 6:38 a ta otwiera piwo. Tatre xd

@xz2580:

Jade autobusem do Warszawy, jest 6:01 rano, a tu dziewczyna przede mną otwiera piwo, wyśmiałem ją, a ta na cały głos powiedziała stulejarzu trzeba się było spytać czy mam kolę, tam i wtedy, postanowiłem się zemścić
@xz2580: Przypominają mi się zagraniczne wycieczki autokarowe, zawsze jacyś Polacy się znaleźli którzy po 15min jazdy musieli otwierać browary, wódę i robić wiochę na cały autobus. Pieprzeni podludzie którzy w dupie mają wszystkich innych, najważniejsze to się #!$%@?ć bo PRZECIEŻ WYJAZD INTEGRACJA ITP

#podludzie