Wpis z mikrobloga

@Niedokonczone_Zdani: spoko, ja w liceum miałem grupę która się w------a na mnie i zamieniła mnie na dziewczynę z klasy "bo ona to zrobi za nas". Temat pracy to plakat jesienny. Ogarnij teraz temat - wszyscy n------i żołędzi, jarzebin i liści. Ja na szybkości skołowałem liście, zasuszyłem przez weekend i jako tako zrobiłem coś bardziej kreatywnego niż reszta.

Duży plakat, kostka rubika w barwach jesieni, a na niej drzewo. Dostałem 3-
  • Odpowiedz
@sztilq: Fajnie mieliscie. U nas 1 nie bylo tylko dlatego, ze skala od 2 sie zaczynala, a pozniej zrobili 1, a 2 nazwali ocena mierna.

Nikt sie specjalnie z dzieciakami nie bawil i juz w 1 klasie udalo mi sie z plastyki dostac dwoje(mam kompletny brak talentu malarskiego:)).
  • Odpowiedz
@miki4ever: widać że niektórzy do nauczania się nie nadają. Podobno Finlandia postawiła w szkołach na brak ocen i bardzo poprawiło im to system szkolnictwa. gdzieś na wykopie ktoś o tym pisał.

Myślę, że to też wina samej pedagogiki. G---o znają się niektórzy, uczą kolejnych i takie koło zamknięte. Ja zostałem tak nauczony to ja też tak będę uczył. Gdyby nauczyciele byli inaczej przygotowywani to też inaczej by wyglądało : /
  • Odpowiedz
@Niedokonczone_Zdani: Jeśli nie troll, to rób awanturę, bo nauczycielka powinna polecieć.

Do całej reszty: w klasach 1-3 na koniec semestru są oceny opisowe, a w trakcie semestru szkoła ocenia według wewnątrz szkolnego systemu oceniania (czy jakoś tak).
  • Odpowiedz