Wpis z mikrobloga

Witam ! używa ktoś programu cyberghost ? ja zacząłem używać jestem pozytywnie zaskoczony jego działanie, mieszkam obecnie bez problemu w Norwegii i przy jego pomocy bez problemu moge ogladac polskie materialy VOD czy TV online, teraz próbowałem z usa i takze można bez problemu obejrzec amerykańskie seriale na CBC, ciekawy jestem tylko w jakim stopniu on ukrywa moją rzeczywistą lokalizacje,jakiej wiedzy potrzebuje osoba po drugiej stronie aby dowiedziec się o mojej rzeczywistej lokalizacji ?

#informatyka #anonymous
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@yarex: poczytaj na jakiej zasadzie dziala vpn wtedy dowiesz sie jak ukrywa twoja lokalizacje. Aha pamietaj nic do konca nie jest bezpieczne.. i napewno nie na windowsie
  • Odpowiedz
@bslawek: no przeczytałem jak to działa ale dalej nie wiem ale dalej nie wiem w jakim stopniu ukrywa to moja rzeczywista lokalizacje, czy tylko pozornie na pierwszy rzut oka widać, że pisze np z USA a pierwszy lepszy informatyk poradziłby sobie gdyby ktos go o to poprosił z indentyfikacja mojej rzeczywsitaej lokacji ?
  • Odpowiedz
@yarex: powiem tak, jezeli nic zlego nie robisz to isp widzi tylko polaczenie z serwerem vpn.. nie widzi na jakie strony wchodzisz.. jesli masz zamiar zrobic cos glupiego to zawsze organy milicji etc. Moga wystapic do isp o logi, a pozniej do operatora vpnu o logi.. chyba ze jakis bardzo anonimowy vpn (cyberghost takim nie jest napewno) i wtedyaja cie na widelcu. A co do ustalenia twojego ip przez zwyklego
  • Odpowiedz