Wpis z mikrobloga

Moje ulubione typy klientów:

1. "Słodziaki" - mówią do ciebie słoneczko, kwiatuszku, serduszko, siostrzyczko itp.

2. "Szukający bliskości" - zawsze stają tak blisko ciebie że możesz wyczuć co przed chwilą jedli i kiedy się ostatnio myli

3. "Telefoniści" - włażą z telefonem i ciagle nawijają, niewiadomo kiedy mówią do ciebie a kiedy do osoby po drugiej stronie słuchawki, na dodatek powodują uczucie dyskomfortu bo musisz słuchać czyjejś prywatnej rozmowy

4. "Fochiści" - na dzień dobry mają minę jakby zrobili kupe w majtki

5. "Przełożeni" - włażą ci za biurko, zerkają i dotykają monitor i często do tego jeszcze się wymądrzają

Jestem zaledwie od 3h w pracy a już mi się trafił choć jeden reprezentant każdej powyższej kategorii - nie wiem czy wystarczy mi cierpliwości żeby dotrwać do końca dnia z uśmiechem przyjaznego sprzedawcy...

#pracbaza #gorzkiezale #klientnaszpan
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SUQ-MADIQ: na szczęście, na sklepie mamy mało operacji gotówkowych a jak się już jakaś zdarza to informujemy żeby mieć równą kwotę bo nie będziemy miały wydać :) rozmieniaczy i zamieniaczy nie mamy wcale ;)
  • Odpowiedz
@Vestale: Jak wylatywałem do UK to narobiłem zadymy w całym Zgorzelcu żeby znaleźć jakiś sklep w którym jest drukarka i internet żeby wydrukować karte pokładową na lot z Wrocka za 3 godziny :D
  • Odpowiedz
  • 2
@Zkropkao_Na: "pokazywacze" kiedyś trafiłem na 30 letniego kuca, który kazał mi wyjmować najnowsze gry jakie mamy w sklepie i mi o nich opowiadał. Oczywiście nic nie kupił -,-
  • Odpowiedz