Wpis z mikrobloga

Moje ulubione typy klientów:

1. "Słodziaki" - mówią do ciebie słoneczko, kwiatuszku, serduszko, siostrzyczko itp.

2. "Szukający bliskości" - zawsze stają tak blisko ciebie że możesz wyczuć co przed chwilą jedli i kiedy się ostatnio myli

3. "Telefoniści" - włażą z telefonem i ciagle nawijają, niewiadomo kiedy mówią do ciebie a kiedy do osoby po drugiej stronie słuchawki, na dodatek powodują uczucie dyskomfortu bo musisz słuchać czyjejś prywatnej rozmowy

4. "Fochiści" - na dzień dobry mają minę jakby zrobili kupe w majtki

5. "Przełożeni" - włażą ci za biurko, zerkają i dotykają monitor i często do tego jeszcze się wymądrzają

Jestem zaledwie od 3h w pracy a już mi się trafił choć jeden reprezentant każdej powyższej kategorii - nie wiem czy wystarczy mi cierpliwości żeby dotrwać do końca dnia z uśmiechem przyjaznego sprzedawcy...

#pracbaza #gorzkiezale #klientnaszpan
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vestale:

6 . "Pytacz" - tylko to macie?/a czemu to tak drogo?/a to pewnie uszkodzone bo tak tanio/a macie coś jeszcze/ a to chyba ze złota że tylko kosztuje

7. "Podrywacze" - u hu hu , pani taka zmarznięta, może rozgrzeje hłe hłe, wejdziemy pod kołdrę od razu będzie pani
  • Odpowiedz
@Vestale: znam to tak bardzo. Ja do tego bardzo nie lubiłam kiedy mówili do mnie po imieniu jeszcze je zdrabniając. Pracowałam z plakietką nie po to by zwracali się do mnie po imieniu, a po to, że jak coś zjebię to żeby wiedzieli na kogo mają pisać skargę. Bardzo nie lubię takiego jednostronnego spoufalania się. Zawsze mi się wydawało, ze robią tak zwykłe buraki i sebixy, ale niejednokrotnie pan w
  • Odpowiedz