15k wychodzi grubo ponad średnią. Pewnie jakimś szczęśliwcom się udaje, ale obstawiam bardzo dobrych zajawkowiczów - umiejętności ponad uczelnią na tym poziomie.
@BiznesIT: Czyli tak jak pisałem - byle leszcz po uczelni nie ma czego szukać. Ciekawe są też zakresy godzin i rodzaj pracy, bo przy pracy zdalnej normalne jest wliczanie do pensji składki na twój sprzęt (nie tylko komputer).
Da się, ale wtedy już raczej nie będziesz tylko programistą.
@szczepqs: Az monitor oplulem :) Chyba stawek doswiadczonych kontraktorow nie widziales :)
Znajomosc jezyka to jedno. Znajomosc roznych rozwiazan czy technologii i umiejetnosc odpowiedniego ich zastosowania w rozbudowanej architekturze to zupelnie co innego.
@szczepqs: "Architekt", który siedzi w UMLu i przy diagramach, a potem mówi programistom co mają robić, to "staroszkolny" korporacyjny wymysł - nawet jeśli ktoś szuka architekta na kontrakt (albo w normalnej firmie), to szuka po prostu bardzo doświadczonego programisty, który potrafi ukręcić z gówna bicz, a nie tylko powiedzieć innym gdzie jest kompostownik.
Jak ktoś się szanuje, to korporacyjnym "architektom" starej daty nawet ręki nie poda! ;-)
#praca
#java
Myślicie, że programista Java jest w stanie wyciągnać 15 000 zł NETTO w Warszawie ?
Czy pracodawcy patrzą na uczelnią jaką się ukończyło ?
A to kim jeszcze?
@szczepqs: Az monitor oplulem :) Chyba stawek doswiadczonych kontraktorow nie widziales :)
Znajomosc jezyka to jedno. Znajomosc roznych rozwiazan czy technologii i umiejetnosc odpowiedniego ich zastosowania w rozbudowanej architekturze to zupelnie co innego.
@szczepqs: Czy ja wiem.... mam na sumieniu projekty i wdrozenia kilku rozwiazan ale nadal 75% czasu mojej pracy to czyste kodowanie :)
Jak ktoś się szanuje, to korporacyjnym "architektom" starej daty nawet ręki nie poda! ;-)
@BiznesIT: Która się NIE liczy bo to kontrakt :D