Aktywne Wpisy
heksengerg +200
PeterWeiss +648
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
#cebuladeals #tabletgraficzny #biedronka
No chyba nie myślisz, że bycie różowym wszystko załatwi? Niestety stuleja nie jest jeszcze we mnie tak silna. XD
Myślałem, że digital painting stracił swoją moc względem kilku lat wstecz.
Pamiętam jak kupowałem za grosze swojego czasu tablet Pentagram Quadpen (kilka lat temu w tej półce cenowej i "na start" był to najlepszy wybór). W sumie to wala się gdzieś w szafie :P
Jeśli będą na niego chętni to mogę zrobić prawdziwe 'rozdajo'