Aktywne Wpisy

cecyl +407

OwyBEB +59
Proszę o pomoc. Dodałem negatywny komentarz o treści: nie polecam. Tylko tyle. Dziś dostałem takie pismo. Co robić?
#allegro #prawo #wykopefekt #zakupy #finanse #pieniadze #pytaniedoeksperta
#allegro #prawo #wykopefekt #zakupy #finanse #pieniadze #pytaniedoeksperta
źródło: temp_file5636458689668894041
Pobierz

Tak sobie myślę, że Windows nie zmienił się znacząco przez ostatnie 10 lat.
Do normalnego użytku bez kłopotu wystarczy i leciwy XP. Co oni robili z całą tą kasą i czasem? Nikt z nich nie wymyślił na nowo koła, ba nawet nie usprawnił znacząco w sumie niczego. Dodano jedynie tylko tyle, żeby system obsługiwał co trzeba. Te zmiany systemów praktycznie nic nie dają, oprócz nowego wyglądu. Co o tym sądzicie?
PS. Tak, mam najnowszego Windowsa.
Co o tym sądzę? Nie używam windowsa od
Czy nikt naprawdę nie potrafi wymyślić czegoś lepszego?
Szybszego uruchamiania ? 7 i 8 zdecydowanie są postępem w stosunku do XP.
Programowych RAIDów i szyfrowania dysków ?
Sądząc po wpisie, sugerujesz się pewnie głównie interfejsem. Ten rzeczywiście nie uległ jakimś znaczącym rewolucjom w ciągu ostatnich kilku lat. Owszem, pełnoekranowe menu start z kafelkami mogło u niektórych wywoływać pewne zaskoczenie, ale ogólna idea jest ciągle ta sama. Mamy aplikacje otwierane w okienkach, jest pasek zadań, jest pulpit ze skrótami do programów i plikami/folderami użytkownika, ale poza "skórką" zasada działania jest ciągle niemal niezmienna.
To
Sam ostatnio zastanawiałem sie, jak możnaby ułatwić to wszystko np. na smartfonach.
A gdyby stworzyć system oparty nie na ikonkach , a na gestach. Dwa razy w gore to zadzwonienie do żony, dwa w dół - przeglądarka, doubletap - coś w deseń GoogleNow +
Ameryki nie odkryłeś. Ale gesty się średnio sprawdzają w PC - tu nadal królują skróty klawiaturowe :)
Miedzy XP a 8.1 różnice są, ale chodzi mi tu o rewolucję jak na przejście z DOS-a na graficzne interfejsy, jak użycie ekranów dotykowych w urządzeniach przenośnych itp. To dało zupełnie niespotykane możliwości, o takich 10 latach w historii Windowsa myślę
Za czasów Windowsa XP o takie funkcjonalności ludzie by się bili w sklepach ;)
Może po prostu za dużo sobie wyobrażam tej ich kasy i czasu :-P