Aktywne Wpisy
Bavarczyk +24
giga_jablecznik +91
#facebookcontent #heheszki
Dołączyłem do grupy Zielarki, Szeptuchy, Wiedźmy, Wiedźmini na fb i świetnie się bawię
Dołączyłem do grupy Zielarki, Szeptuchy, Wiedźmy, Wiedźmini na fb i świetnie się bawię
Ale jak to zwykle w bajkach bywa, musiał nastąpić zwrot akcji. Z zachodu nadciągnęło zło, ból i łzy. Musiałam wyjechać na wakacje. Oczywiście z perspektywy czasu wyjazd był super sprawą ale wtedy czułam się jak zsyłana do Łagru, a nie na hiszpańskie plaże. Pojechałam więc, rozłąka rozrywała mi serce, piasek ranił stopy, słońce osuszało łzy, piękne widoki nie koiły bólu jaki trawił moje nastoletnie serce.
Były to czasy telefonów na kartę, sieci idea i telefonów bez dzwonków polifonicznych. Mój ukochany pisał do mnie czasami z bramki internetowej, jednak ciężko pewnie było wysyłać wiadomości na które nie otrzymywał odpowiedzi więc powoli przestawał. Postanowiłam ratować ten związek. Przypomnieć mu, że istnieje, ze tęsknie i kocham. Niech nie szuka innej. Sms stamtąd kosztował majątek, a ja miałam na karcie jedynie 50zł na kontakt z rodzicami. Jednak pewnego popołudnia nie wytrzymałam. Napisałam. Napisałam jak bardzo tęsknię i że wszystko mi go przypomina, że te piękne widoki przy jego oczach to nic, że fale morskie przypominają mi jego grzywkę, a płyty chodnikowe zęby [no dobra tego nie napisałam]. Sms pisany tak by zmieścić się w jednej wiadomości więc PrzyklejałamDoSiebieWyrazy w sposób znany każdemu, kto w tamtych czasach chciał oszczędzić. Wiadomość zakończona pytaniem. Chciałam wymusić natychmiastową odpowiedź, bo przecież tak pięknie mu napisałam, wszystko poświęciłam by to zrobić, miłość taka wielka, wiec czekam, z wypiekami i czkawka i bólem brzucha na tle nerwowym.
Całość zakończyłam zwrotem: Kocham Cie, a Ty?
W odpowiedzi dostałam:
#coolstory #truestory #oswiadczenie #logikaniebieskichpaskow
@foster1: Rozczaorwujaca?! Ja się wtedy jeszcze bardziej zakochałam.
#logikarozowychpaskow
@tuhna: nie.
@nint: to jak coś to ja właśnie wcinam bagietkę ( ͡º ͜ʖ͡º)
@nint: no już tu jedna 17-latka pisała coś takiego xD
@nint: zakochanie zakochaniem ale to akurat szczera prawda.
Brakuje teraz takich chwil, takich czasów. Nawet nie nam, bo my swoje już przeżyliśmy. Serce jednak pławi się w smutku widząc te nowe pokolenia, które nie potrafią przeżyć dnia bez internetu i komórki.
to uczucie gdy chodzenie do szkoły było męczarnią bo gimby toczą z ciebie bekę
to uczucie gdy całe dnie spędzałeś przy kompie
To uczucie, kiedy już nigdy nie doświadczysz szaleństw młodości.
@seeksoul: piwko dla Was za ten jakże prawdziwy i smutny fragment.
@nint: Jak Ci się to ze @SOLGAZ nie skojarzyło to ja nie wiem (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@nint: Ten opis jest tak bardzo prawdziwy że aż przypomniało mi się gimnazjum. Niesamowite czasy, niesamowite wspomnienia, niesamowici ludzie. Tęsknie za tym wszystkim cholernie :)
Komentarz usunięty przez autora