hej, robiliście może rosół/wywar za pomocą cyrkulatora? Myślałem żeby powkładać kości i zalać wodą w woreczkach typu zip bag z ikei ale teraz widzę że one maks do 50 stopni wytrzymują. Potem wpadłem na pomysł żeby zrobić to w dużym słoju ale kości mi się nie chciały zmieścić przez otwór. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł albo mógłby podzielić się swoim doświadczeniem jeśli chodzi o zupy robione w worku czy słoiku to chętnie
Ewentualnie jakiegoś bota który wysyła powiadomienia na Skype/smsem/powiadomieniami push na telefonie Były o tym wątki ale nikt nie podawał instrukcji instalacji takiego bota z GitHuba
#sousvide korzystał ktoś może z najtańszych worków do pakowanie próżniowego marki noname do sous vide?
mam jeszcze dobrych parę metrów tych worków, ale kupowałem je zanim sprawiłem sobie cyrkulator i nie zwracałem wtedy uwagi na deklarowane temperatury ich używania, więc nic co kupiłem nie ma absolutnie żadnej informacji o dopuszczalnych temperaturach.
O co pytacie nowego pracodawcę na rozmowach rekrutacyjnych? Dodam, że chodzi o współpracę B2B a aktualnie jestem na UOP także pytania specyficzne dla jdg będą dla mnie szczególnie wartościowe. Rola to QA automatyzacja + manualne #pracait #testowanieoprogramowania
Dobry Mirki! W piątek na Steam i GOG trafiła moja pierwsza gra indie. Była ona promowana w sekcji "Nadchodzące popularne", a teraz jest w "Popularne nowości" na stronie głównej Steam! Mam dla Was 10 kluczy dla 10 losowych osób z komentarzy.
Miraski kochane. Szukam osoby która zrobi mi 2 lampki nocne z żywicy i drewienka. Proszę was pomóżcie mi bo nie mogę żadnego sklepu znaleźć ani osoby prywatnej. #epoxy #majsterkowanie #drewno #zywicaepoksydowa
Kolejny nóż z warstwą miedzi. Zacząłem je trawić w chlorku żelaza, efekt jest bardzo ciekawy, muszę spróbować tego samego z kwasem azotowym.
Nóż myśliwski z warstwą miedzi. Wykuty w mojej kuźni.
Rdzeń ze stali węglowej O2, warstwa miedzi, na bokach nierdzewna stal 4h13. Nóż zahartowany na ok 60hrc. Rękojeść to palisander, mosiądz i warstwa drewna stabilizowanego. Cała rękojeść zabezpieczona cyjanoakrylem.
Kupiłem sobie tanie urządzenie do sous-vide z juli, ogólnie ludzie na peperach polecali to strasznie na razie fajna sprawa po za tym że temperaturę ustawiało o 0,1 stopnia za mało ale nie ważne. Chciałbym kupić sobie pojemnik żeby używać go z sous-vide, bo garnki które mam niespecjalnie pasują do mocowania. Polecacie coś konkretnego i nie kosztującego tyle co to plastikowe pudełko od anova? A drugie pytanie, szukam słoiczków które by się nadawały
Czy takie opalarki na butan nadają się do zastosowań spożywczych, w szczególności do zapiekania steków i innych mięs?
źródło: comment_1673182840QxtTBGqEWp9RfPcLYZNilh.jpg
Pobierz