@lagrande: niby swojsko a później topinambur. Może zagrać też czymś chrupiącym.
@Mirkosoft: Ten puder z topinambura jest chrupiący - robimy go tak:
Przygotowujemy zwykłe, fajne, maślane puree z topinambura, rozkładamy je na pergaminie w cienkie paski i suszymy, lekko też rumieniąc je podpiekając a potem pomału w niskiej temp w piekarniku. Jak są suche to resztki wilgoci pozbywamy się przez liofilizację tych paseczków. Takie super suche, liofilizowane kruszymy
@Mirkosoft: z sensem prawisz kolego, bardzo dziękuję za odpowiedź, na razie nie mogę wiele zdradzić ale miejsce, które zamierzamy otworzyć będzie miało lokal połączony z dwóch, będą 2 strefy jedna bardziej wpisująca się w to menu, które prezetnowałem - czyli coś w stylu menu degustacyjnego ale też nie do końca a druga bardziej tradycyjna z mniejszą ilością dań ale o większych porcjach natomiast też coś ciekawszego niż schabowy z kapustą
prof. dr hab inż. Janusz Sebastian Kaczyński
Specjalista z zakresu równań różniczkowych nierozwiązywalnych analitycznie w przestrzeniach nieeuklidesowych.
Interesuje się układem wydalniczym ssaków naczelnych. Smakosz smalcu i herbat ziołowych. Miłośnik poezji i teatru. Esteta. Domator.
źródło: comment_1659329244q8XTpiGbAXNLWOF83rcwnt.jpg
Pobierz