@widmo82: @TYMB4Rk007: tak podaje się przepisy piekarnicze i w ten sposób łatwiej jest zapamiętać. Podaje się stosunek danego składnika do masy mąki. Chcemy użyć 450g mąki: Pszenna t850 80%, 80%x450=360g Pszenna razowa 20%x450=90g Zakwas 20%x450=90g Hydracja - stosunek wody do mąki, w zakwasie jest tyle samo mąki
Jako że skończyłem na ten sezon robić przetwory z Chili podzielę się z jednym Mirkiem wybranym sosem. Reszta chili które dojrzeją idzie do zamrażarki. Wyszło 7 rodzajów sosów ponad 120 słoiczków, 2 trunki, trochę suszonych, i kiszonych z ogórkami. Wszystko robione na warzywach z własnego ogródka, własnym miodzie, occie winnym. Kupne są tylko przyprawy,ocet balsamiczny, spirytus, ryż :D i takie tam drobnostki. Wylosuję zwycięzce w sobotę po 21.00 Od lewej: - Łzy Pszczoły (
@piotr-antyn: A przepisami na te 3 trunki możesz się podzielić bez rozdajo ? ( ͡º͜ʖ͡º) Z chęcią bym w rozrobił to winko ryżowo paprykowe zwłaszcza że habanero z obecnych zbiorów jeszcze jest. No weź dej człowieku mam chore papryczki !
A jak ktoś chce przepisy na sosy to proszę napisać na PW. swojego maila wyślę pdf jest tam mnóstwo przepisów @Natna213: https://www.youtube.com/watch?v=c4tZE7MdQI0 to + na koniec cały ananas (najlepiej świeży), z 3 mango, kilka brzoskwiń, ilość owoców dobierasz sobie sama w zależności jak ostry smak lubisz, można jeszcze dodać miód, imbir, jak będzie za słodkie to ocet winny, balsamiczny. Warto robić sosy pod swój smak ;)
Bridgewater. Vermont. Stany Zjednoczone foto: kjp #fotografia #earthporn #usa #castellanocontent - tag do obserwowania/czarnolistowania, gdzie wrzucam wg mnie ciekawe obrazki
1. Swoje
2. Swoje
3. Swoje
4. Swoje