@suqmadiq2ama: naturalny talent trzeba miec do zrobienia czegos takiego, bo nawet jakby chcieć, to trudno tak zrobić, chociaż za 10 pln....to szkoda czasu na rozcinanie i spajanie od nowa ;)
Proszę o konstruktywny o------l czemu takie cuda wychodzą. Trzymać trzymają całkiem ładnie ale to tyle. 70-75A ARC 180, elektroda rutylowa Bester 2mm na minusie, profil 2mm grubości, szlifowane i pryskane UFO-1. Wszystko poziomo, kąt 70-80 st, problem może leżeć w ilości materiału, zwłaszcza na pierwszych połączeniach (teraz już robię punktowo, ale wcześniej próbowałem pełny) bo czasem mimo nawalenia ogromnej ilości metalu w ogóle nie łapie. Ale też nie ma chyba co lać niewiadomo ile
@fenis: co do strzelania butelek to jeszcze moze byc wada samej butli - mi od czasu do czasu jebnie a gaz w reszcie w normie. Najczesciej strzelaja egzotyki - albo z naprezen w materiale (dziwny ksztalt butelki), albo cienkie szklo.
@jmyung: nie nie, candi sugar był do chmielenia a cukier do refermentacji. Podejrzewam że drożdże się rozleniły i nie chcą dalej. @Nivele: stały w 10 przed latem a teraz koło 20
Zrobie test z dodaniem cukru bo a nóż coś mi się poebao i nie dosypałem przy butelkowaniu, a jak nie to mam jakieś roczne pszeniczne mangrove jack, jak nie chwyci to coś specjalistycznego jak f-2 albo t58
@Nivele: karwa wczoraj chcialem zrobic test, biore pierwsza butle a tam psssyk... biore druga - pusto, dalem drozdze babuni. Biore 3cia - wsypalem cukier i gushing na maxa... chyba sie to po prostu bardzo powoli gazuje, nie myslalem ze 7.5% bedzie problemem
Do dziś z zamku Krzyżtopór pozostało około 90% ruin. I są to jedne z najbardziej imponujących i działających na wyobraźnie ruin w Polsce. Poznajcie 10 ciekawostek o zamku Krzyżtopór.
Mirki mam 2 identyczne akumulatory bezobsługowe 12V 10Ah, wyjęte z pojazdów. Oba mają napięcie ok 12,5V. Po podłączeniu ładowarki jeden od razu wskakuje(mierzone na klemach) na 13,5 i rośnie dalej do 14,5 a drugi powoli wspina się na 13V i napięcie rośnie, ale dużo wolniej - który jest bardziej rozładowany/rozwalony/pewniejszy?
Mirki dlaczego u nas 6013 jest taka popularna a z kolei w stanach pół kraju zbudowane na 7018? 6013 kupie w każdym warzywniaku prawie a cokolwiek innego to już gorzej? O co to chodzi? O przechowywanie, skrobanie czubka przy kolejnym odpaleniu czy co? #pracaspawaczamnieprzeistacza
Wiatr, deszcz i lód wyrzeźbiły skały Brimham przez ostatnie 320 milionów lat. Stał się nawet punktem orientacyjnym National Trust i Obszarem Wyjątkowego Naturalnego Piękna, przyciągając turystów do podziwiania plenerów. w tym miesiącu niektórzy wandale uszkodzili go w kilka bezmyślnych sekund.
@bonifacy_pankracy: oj panie cebuliony na chłodzenie wydasz. Jakie grzyby? Powiem szczerze, że bawarska dolina mnie trochę rozczarowała zbyt płytkim odfermentowaniem, a teraz powoli w butelkach dochodzi w środku upału.... Może to underpitching, ale druga warka na gęstwie już nie powinna miec tego problemu, a też słodka :/
@Imputator: na slodzie mozesz miec kilka % nizsza wydajnosc. Mi na prawie rocznym slodzie zjadlo 1 Blg w gotowym produkcie (zasyp na 14 blg, wyszlo 13)
Sztokholmski browar Nya Carnegiebryggeriet we współpracy z Szwedzkim Instytutem Badań Środowiska (IVL) i koncernem Carlsberg przygotował wyjątkowe piwo. PU:RUEST to piwo stworzone z wykorzystaniem oczyszczonej wody ściekowej.
@pacbox: zadawalem uwodnione do 20 stc i do lodowki na 10. Lag 1- 2 dni.
Zadawalem fermentum mobile bawarska doline bez startera i lag do 3 dni nawet.
Generalnie nizsza temperatura to mniej potencjalnych estrow, wyzsza szybszy start, ale chyba z ta wysoka temperatura to gra nie warta swieczki - jak ma ruszyc to ruszy. Teraz robie tylko mokre i starter
Nie, na pałę do wiadra. Gdybym teraz robil na sucharach to bym wbil 1-2 saszetki do wiadra po rozpuszczeniu w wodzie. Brzeczka w 15st do zejscia do 10-12. Zreszta na saszetce chyba tak wlasnie jest napisane? Poza tym jesli to pierwszy dolniak to drugiego zrobisz lepiej jakby co ;) Jakie BLG?
#biznes #firma
Zobaczcie
https://m.olx.pl/oferta/najazdy-samochodowe-biurka-stojaki-na-drewno-lawki-CID619-IDy0fr2.html