“Byliśmy dziś z kumpela z pracy na lunchu w burgerowni Bydło i Powidło w Warszawie. Jedzenie w miare OK, ceny srednio-wysokie, zjedliśmy, zapłaciliśmy. ALE- Po sprawdzeniu paragonu, delikatnie mówiąc, w---------y się. Do rachunku doliczona została opłata 10% za serwis. Nie widzieliśmy w papierowym menu w restauracji takiej informacji. Z jakichś historycznych menu w internecie wynikało, że faktycznie cos takiegonpobierali ale od grup powyzej 4 osob. Napisaliśmy maila
@skeeto666: mmm fajna taka generalizacja bo jakiś przychlast p-------ł jakieś głupoty do telefonu, order maxa stanowskiego się należy za wybitne osiągnięcia
Fakt że jak zawsze elegancki Pan Witek, jest twarzą tej galerii już od 6 lat, sprawia że ta akcja wykopu wyszła jeszcze lepiej niż się spodziewałem, a początkowo konkurs zakładał tylko jeden rok (2020) współpracy xD Dobrze tam muszą słupki w Excelu rosnąć ( ͡°͜ʖ͡°) Albo ewidentnie boją się co będzie gdy już zakończy się ta współpraca i Wykop się o tym dowie XD
@Chronius wczoraj kolejny raz pacan w audi mnie prawie trafił na pasach stąd mądrość dopiero pod koniec pasów się zatrzymał jakbym się tak nie spieszył to bym mu tam szybę wybił chyba no już dość mam
teraz oprócz konieczności posiadania kilku koszy na śmieci trzeba będzie mieć specjalne miejsce na składowanie butelek plastikowych żeby kaucję odzyskać super będą mieli ludzie mieszkający w "lokalach usługowych z możliwością zamieszkania" jak na 18m² będą musieli to wszystko pomieścić XD
Ktoś mi wyjaśni czemu na każdym większym osiedlu nie ma baru mlecznego współfinansowanego przez Państwo?
- każdy obywatel mógłby zaoszczędzić 1-2 godziny z życia, -ceny byłyby niższe niż w restauracjach, ale nadal korzystniejsze niż gotowanie samemu pod względem czasu, -wzmacniałoby to więzi w społecznościach (dziś w bloku sąsiad z 2 piętra jest obcy dla tego z 4 piętra i ich dzieci też), -mlodzi coraz rzadziej uprawiają segz
@jmuhha bo restauratorzy muszą zarabiać, poza tym zagraniczne firmy, powiew zachodu, a "bar mleczny to obciach, zaścianek, średniowiecze" czy co tam sobie jeszcze wymyślą. Co z tego, że lepszych pierogów czy naleśników w 90% restauracji za 5x tyle nie dostaniesz, ważne że ma być zachodnio.
Jeszcze obsmarowywanie oszczerstwami takich biznesów, podrzucanie im szczurów czy karaluchów przez konkurencję albo nienawistników oraz sporo bzdurnych przepisów (jakimś cudem jednak chińskie restauracje z małymi kuchniami
@jmuhha bo ciężko zejść az tak z kosztami zeby mogłoby to masowe. Tak przynajmniej podejrzewam, jakby to bylo proste , zyskowne i możliwe to takie bary by powstawały ¯_(ツ)_/¯
@wfyokyga przynajmniej swoją ciężka praca ta kobieta się dorobi, awansuje wyżej na kierownika dyrektora bo przecież w korpo patrzą na poświęcenie prawda? Prawda?
@Satan_Was_a_Babyboomer ja nie czaję tego. Jesli ja za każdym razem ma tą pieprzona deskę podnosić to chyba ONA może za każdym razem tą deskę sobie opuszczać. Czy się mylę?
nie mogę jak z chłopa zrobili mema xd naukowiec poleciał w kosmos robić eksperymenty, a media przedstawiły to tak, że mąż polityczki azjatki w-------a pierogi w kosmosie, a co poza tymi pierogami robił tego nie wie prawie nikt i niektórzy się dziwią czemu z niego taka beka jak wydaliśmy 300 milionów za degustację pierogów
“Byliśmy dziś z kumpela z pracy na lunchu w burgerowni Bydło i Powidło w Warszawie. Jedzenie w miare OK, ceny srednio-wysokie, zjedliśmy, zapłaciliśmy. ALE- Po sprawdzeniu paragonu, delikatnie mówiąc, w---------y się. Do rachunku doliczona została opłata 10% za serwis. Nie widzieliśmy w papierowym menu w restauracji takiej informacji. Z jakichś historycznych menu w internecie wynikało, że faktycznie cos takiegonpobierali ale od grup powyzej 4 osob. Napisaliśmy maila
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzPrzecież to wpis z wykopu XD
https://wykop.pl/wpis/82915959/gastronomia-polska-jedzenie-napwiki-bylismy-dzis-z