Powtórka z chleba cheddar&chilli na wodzie drożdżowej. Pilnowałem czasu, więc chleb nie przerósł, mniej się też rozlał, równiej podniósł i ładnymi dziurami. Użyłem dojrzały cheddar, dodałem zieloną papryczkę. Dało to dużo mocniejszy aromat i smak.
@lukaschels: W sensie że jaką? Wielokrotne składanie ciasta naciąga jego powierzchnię i sprawia że skórka jest gładka. Po uformowaniu bochenka umieszczam go w koszyku, Ponieważ ciasto jest wysoce nawodnione, łatwo się klei, więc aby zmniejszyć klejenie, mam takie pokrowce lniane na koszyki. Pokrowiec oprószyłem mąką ryżową, do której nic nijak się nie klei. Trochę zostało na chlebie bo
Z wczorajszego wpisu wyciągnąłem 1853 unikalne avatary i wrzuciłem je do mojego losowego generatora i wyszło coś takiego ( ͡º͜ʖ͡º) Dzisiaj więcej avatarów i tak jakby wyraźniej ciekawe co będzie jutro ( ͡°͜ʖ͡°)
Standardowo osoby plusujące znajdą się w jutrzejszym obrazku i zostaną do niego zawołane (A jutro może uda mi się coś specjalnego przygotować ( ͡°͜ʖ
@KolorBezKoloru: właśnie czytałam post kumpla na fejsie, który po raz kolejny w swoim życiu wybiera się na tułaczkę - po Australii czy innej Nowej Zelandii. Z 3-letnim dzieckiem i żoną. Sprzedali wszystkie sprzęty domowe i se jadą. Ot tak ¯\_(ツ)_/¯
@rezyserzycia: mnie sie sylwester kojarzy z wódką, kacem i rzyganiem, nigdy nie przepadałem i nie przepadam, też siedze, zwykle nad czyms pracuje wtedy..
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #chleb
źródło: comment_7denl9ClEMJgVa9xEEcNGeQLWKGm5f0V.jpg
Pobierz@lukaschels: W sensie że jaką? Wielokrotne składanie ciasta naciąga jego powierzchnię i sprawia że skórka jest gładka. Po uformowaniu bochenka umieszczam go w koszyku, Ponieważ ciasto jest wysoce nawodnione, łatwo się klei, więc aby zmniejszyć klejenie, mam takie pokrowce lniane na koszyki. Pokrowiec oprószyłem mąką ryżową, do której nic nijak się nie klei. Trochę zostało na chlebie bo