@Woofinka: Pasta produkowana poprzez dlugotrwaly i zmudny proces obijania penisa o twarz 100 metrow pod ziemia. Bardzo luksusowa i droga pasta, podczas jednego posiedzenia mozna wyprodukowac do 50g takiej pasty, a koszt jej szacuje sie na 500zł/gram ( ͡°͜ʖ͡°) Widze, ze na bogato sie wozisz
Karaage z kurczaka zrobione. Danie jak się okazało szybkie i smaczne. Chrupiąca na zewnątrz i delikatne w środku.
Karaage to metoda przyrządzania mięsa i owoców morza polegająca na marynowaniu produktów, obtoczeniu ich w mące i następnie dwukrotnym smażeniu na głębokim, rozgrzanym tłuszczu. Najczęściej w ten sposób przygotowuje się kurczaka.
Do potrawy możemy wykorzystać pierś z kurczaka, jednak aby mięso było idealnie soczyste zaleca się wykorzystywać udka kurczaka, pozbawione kości. Odpowiednio długie marynowanie sprawia, że potrawa jest wyjątkowo aromatyczna. Jeśli więc jesteście fanami nuggestów ze znanych sieciówek wypróbujcie w domu przepis na ich japońską wersję – będzie to o wiele zdrowsze i smaczniejsze rozwiązanie!
@Chrystus: Jeśli więc jesteście fanami nuggestów ze znanych sieciówek wypróbujcie w domu przepis na ich japońską wersję – będzie to o wiele zdrowsze i smaczniejsze rozwiązanie!
O wiele zdrowsze smażenie w głębokim oleju? Nie wydaje mi się.
Uwaga! Makaron z wegetariańskim sosem bolońskim. Tak, wegetariańskim i bolońskim równocześnie. O! Co ja słyszę? To jęki sowodowane bólem dupy wykopków! Pozdrowienia dla jaroszy. No dobra, mięsożerców też pozdrawiam ( ͡°͜ʖ͡°) #gotujzwykopem #wegetarianizm
Jak ktoś lubi takie paciajki z stylu kaszy manny i smak kokosa to może mu podpasować. Imo jedno z najlepszych wydań mąki kokosowej ever. Uwaga tylko bo to w ciul kalorii w malutkiej objętości.
Mirki, co myślicie o mojej #pizza ala Januszello Wąsaczi ? Wiem, wiem, wygląda jak g0wno, ale mam nadzieję że będzie smakowało jeszcze lepiej (。◕‿‿◕。) zaraz sypię ser i do piekarnika! Trzymajcie kciuki żeby się spod nie przypalił bo mam gazowy bez grzania od góry więc ląduje na najwyższej półce. Plusujacych zawołam na efekt końcowy jak ogarnę ( ͡º͜ʖ͡º
jubileusz, tydzień za mną(w sumie jutro mija tydzień tak konkretnie, ale no, dziś dzień 7) :D
czuję się w sumie coraz lepiej, głowa mnie raczej nie boli, w pracy(raczej umysłowej) byłem dość wydajny, nie kusiły żadne słodycze jedyne na co się znowu skusiłem to monsterek(bez cukru ofc), od tego chyba nie odejdę (
Jeśli szukacie szybkich i prostych pomysłów na obiad to to się robi w 10 minut dosłownie.
-150g boczku pokroić w kostkę i wysmażyć na chrupiąco -awokado rozgnieść z solą, pieprzem, sokiem z cytryny, chili i czosnkiem. Dobrze przyprawić, to nie może być mdłe, ale pamiętajcie że boczek też jest dosyć słony
-150g boczku pokroić w kostkę i wysmażyć na chrupiąco -awokado (sztuk 1) rozgnieść z solą (na początek szczypta) , pieprzem(jw. szczypta), sokiem z cytryny(1/2-1 łyżeczka), chili(wedle uznania i mocy papryczki) i czosnkiem (1-2 ząbki). Dobrze przyprawić, to nie może być mdłe, ale pamiętajcie że boczek też jest dosyć
#arinkaofood
#gotujzwykopem
#jedzenie
źródło: comment_1606912641LQuClZx3E9VG7eX5Jk4vM6.jpg
Pobierz