Gdyby ktoś szukał transportu samochodem to ma parę opcji (od ostatnich wpisów - pytać autorów).
Gdyby ktoś jechał transportem publicznym i chce zostać odebrany to śmiał pisać o której to przyjdziemy. Czy to w piątek czy sobota. My już będziemy po 16 w piątek w Katowicach.
Dzień dobry Mirki i Mirabelki, Wielkimi krokami zbliża się kolejne wykopparty w Katowicach, na początek zapraszam Was na mały biforek, który odbędzie się w piątek 17.03.2017r od godziny 18:00 mamy rezerwację w lokalu Drzwi Zwane Koniem. Lokal znajduje się przy ulicy Warszawskiej 37 w Katowicach - ten sam budynek w którym odbędzie się party.
Na party zapraszamy Was dzień później tj. 18.03.2017 również od godziny 18:00 wejście tak jak w tamtym roku - zdjęcie na dole, będzie również wystawiony tzw. potykacz z informacją o imprezie. Wstęp na party jest płatny - 15zł do wykorzystania na barze, cena również zawiera opłatę za szatnie.Przy wejściu każdy z Was otrzyma naklejkę z nickiem, oraz opaskę na rękę uprawniającą do wejścia an teren imprezy.
Ser Koryciński. Bardzo smaczny. Bardzo zdrowy. Wydaje się że to jakaś alchemia, żeby go zrobić w warunkach domowych. Jednak prawda jest taka, ze wystarczy trochę chęci, odrobina sprzętu i można uzyskać super efekty. Obejrzałem ileś filmów w internecie, poczytałem o tym na kilku stronach, byłem na pokazach. Kilka razy sam próbowałem. Na bazie połączenia wiedzy z tych wszystkich źródeł oraz na bazie własnych doświadczeń udało mi się dojść do naprawdę świetnych efektów. Postanowiłem to opisać i się podzielić ze światem.
#!$%@? ludzie liczcie, nie musicie być geniuszami, po prostu kalkulujcie. przykładowo jaki jest sens kupować jakiegoś sikacza ~5,6% 500ml skoro za niecałą dyszkę masz dobre wino 750ml ~10% sikacz powiedzmy 2,50zł ale to takie szczochy, że się nie da wypić-28ml czystego alkoholu etylowego x4 = 112ml wino 10% z 750 wiadomo ile tyle że smak jest co najmniej 4 razy lepszy i za każdym razem można kupić inne i jest na pewno
@niewierny: #!$%@?ą mnie już tacy piwosze-neofici, co to #!$%@? całe życie walili harnasie za 1,99 i inne tatry, a teraz nagle koneserzy piw kraftowych.
Pół biedy, jak ustawiasz się na piwo w plenerze. Teraz każdy monopolowy musi mieć w lodówkach jakieś ciachany palone, kormorany niskosłodzone i inne żywe bezglutenowe, nabierze sobie taki 6 różnych do siatki i zadowolony nie truje dupy. Ale nie daj boże kup sobie piwo jakiegoś większego browaru. Nie mówię to o obiektywnie #!$%@? harnasiach, żubrach czy innych tyskich, ale normalnych piwkach typu perła czy Łomża, co to przyjemnie obalić latem bez kontemplacji bukietu smakowego. Zaraz się zaczyna:
- hurrr durrr co ty pijesz, koncernowe siki, #!$%@? tekturo, za tyle samo mogłeś mieć ekokraftowy CIEMNY PRZENICZNY LAGER PILS PALONY JASNY PEŁNY z BROWARU KOCZKODAN, mmm, pacz jakie to dobre, wyliżem jeszcze butelke po
@tptak: Robiłem ostatnio chleb z przepisu Tarzynkowo, który tu zamieszczałeś i jest na prawdę super. Ten pewnie też wypróbuję, jak przyjdą do mnie koszyczki. Ten chleb z Tarzynkowo wyszedł mi dopiero za trzecim razem. Podejrzewam, że przyczyną porażki pierwszych dwóch prób jest albo mąka (zwykła tortowa, albo zwykła pełnoziarnista), albo krótki czas wyrabiania. Za trzecim razem kupiłem już mąkę pszenną chlebową i robota do wyrabiania ciasta (⌐͡■
@tmkg: u mnie nie robi się twardy :) Gdzieś czytałem żeby chleb trzymać na części krojonej na desce, na chleb papierową torbę, a na nią plastikową. Ale nigdy tak nie robiłem.
BROWIN
Wina, piwa, destylaty! Przetwórstwo, piekarnictwo, serowarstwo, wędliniarstwo to właśnie BROWIN. ...bo domowe jest lepsze!
Jest catering z Restauracji Zamkowej z Siewierza, są chłopaki @ryzy: z @Browin: @ColumbusEnergy: , jest również i @Trollsky:
Pojawił się i on - sam Dawid Podsiadło wpadł na party!
#slaskiewykopparty #podsiadlo #pokazmorde #heheszki #pdk
źródło: comment_4iuLU2A0Bg9T1YWFuCGIlvBV74gL5I79.jpg
Pobierz