Piekarnie rzemieślnicze w coraz trudniejszej sytuacji. "Żyjemy w lęku i stresie"
Ich wypieki przygotowywane są z ogromną starannością i sercem. Nie ma tu mowy o masowej produkcji. Każdy bochenek chleba wytwarzany jest ręcznie, nierzadko przez kilkanaście godzin. Piekarnie rzemieślnicze są jednak w coraz gorszej sytuacji. Wszystko przez rosnące ceny surowców i źródeł...
hahacz z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 221
- Odpowiedz
Komentarze (221)
najlepsze
Był okres, że każdy kto
Po co inwestować jak można dalej dojeżdżać polaczków i wozić się suvem w leasingu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czyli mniej niż 150 zł. za bochenek to dopłacanie do biznesu.
Zawsze miałem bekę z tych pretensjonalnych nazw sklepów, knajp i punktów usługowych. Zamiast do fryzjera idziesz do "studia stylizacji" i za zwykle ścięcie włosów zabulisz 4 razy więcej. Chleba nie kupisz w piekarni, tylko udasz się do "manufaktury wypieków", albo "laboratorium chleba". Od dawna centra handlowe, czyli spore skupiska sklepów i knajp nazywane są w Polsce "galeriami", tak jakby ludzie chcieli się dowartościować
@Fomalhaut: ogolnie sie zgadzam i tez troche brechtam ale spore skupiska sklepow sa nazywane galeriami handlowymi poniewaz stosuje sie w nich zwykle... obejscia galeriowe - galerie :)
xD niech sobie jeszcze doliczą czas potrzebny na wzrost i zbiór zboża.
#!$%@? do kwadratu. nie opłaca się ? zamknij biznes i idź na etat. w czym maja problem
@ostatni_login: W zasadzie zbyt skromnie podszedłeś do tematu... Trzeba było obejrzeć film z Norwegii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dziacha: Ale samo wydarzenie raz w tygodniu daje więcej radości niż tłumaczenie sobie i rodzinie przy stole że ten chlebek to lepszy, drogi i z miłością, nie czujecie różnicy w smaku bo sie nie znacie, tu pan
Ale jak zblazowana hipsterka za ladą nie wiedziała z jakiej mąki jest który chleb ani co to znaczy mąka razowa i jeszcze fukała pod nosem, że cuduję, no to #!$%@?!
Sama piekę