Producent mięsa: Za kilka lat wołowina będzie luksusem jak drogi szampan
![](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_1634719331eQRDnZ7q1rHB4xWm7gNQNH,w300h194.jpg)
Wołowina nigdy nie będzie super przyjazna dla klimatu. Już za kilka lat stanie się produktem luksusowym na równi z markowym szampanem - powiedział dyrektor jeden z największych firm mięsnych w Danii.
![](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Hahazard_V4ki4f0Ld9,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 278
Komentarze (278)
najlepsze
Niewolnicy dopiero poczuja bata
Co widzicie gdy patrzycie na krowę?
No i śmiem wątpić by ze wszystkich krajów Indie kupowały wołowinę z wydaje mi się oczywistych względów... tak na przyszłość polecam trochę się zorientować w temacie.
Komentarz usunięty przez moderatora
"Zielona pożywka"
"Wyścig z czasem"
"Repoman"
"Wyspa"
O "1984" nie wspominam, bo ten już się okazał.
@octogen: Maly rolnik na polskiej wsi hodujacy krowy miesne. Prosze cie przestan ;)
@SpasticInk: Wspominał tylko o ryżu.
Jeśli mięso ma gorszy marbling (czyli mniej tych malutkich pasków tłuszczu między mięśniami) za to grube skupiska tłuszczu ale rzadko rozmieszczone to zwiększasz temp w piekarniku ale skracasz czas.
Jak zdobędziesz doświadczenie i będą ci wychodzić soczyste i mięciutkie to porównaj sobie z tymi
Komentarz usunięty przez moderatora
@h225m: no i ¯\(ツ)_/¯ dlaczego uważasz że to będzie ostatnia podwyżka ? ¯\(ツ)_/¯ przecież celem jest by mieso było na tyle drogie by zwykłego prola nie było stać na zakup ¯\_(ツ)_/¯
Od kilku lat mają szeroki dostęp do czerwonego mięsa i urosła im średnia wzrostu oraz bie wyglądają już jak robaki z twarzy. Młodzi Chińczycy naprawdę nie odbiegają już wcale od Japończyków czy Koreańczyków, gdzie kiedyś to była przepaść.
A zaraz w Europie będziemy mieli degradację społeczności. To jest jakiś absurd
U nas już jest
@MarianoaItaliano: a co to znaczy, bo ja mam w sumie mały zasób słów ( ͡° ͜ʖ ͡°) tego nie znam
Ta jedna świnia , to my prawie wegetarianie jesteśmy.