Nie wykorzystać potencjału, olewać przez caly czas, podejmować głupie decyzje i niedopracowane decyzje, a potem "no nie przynosi zysków" to zamykamy. Jeżeli Cieszyn zostanie zamknięty to będzie to ogromna szkoda. Żaden inny polski browar mi tak nie podchodził jak Cieszyn. Nawet Pinty tak nie smakowały. Świetna Pszenica, niezłe klasyki, ale Sour Mango Ale to chyba najlepszy polski kwas. Mając taką dystrubucję i logistykę jak ma Żywiec i stworzyć sytuację, w której Cieszyn
Jeśli to prawda to stracę do GŻ cały sentyment. W Cieszynie są robione najlepsze piwa GŻ. Jak to zamkną to tragedia, nie będzie dobrej Apy (pewnie będą to tworzyć w Żywcu jak Brackie które kiedyś było bardzo dobre a po przeniesieniu produkcji do Żywca stało się ochydne). Dobrze że krafty rosną w siłę..
Na samej górze Heinekena zmienił się szef - dla poprzedniego wieloletniego prezesa Cieszyn był skarbem. To ogólnie ciężka jazda (jakby ktoś kupił), bo tam konserwator zabytków praktycznie nic nie pozwala zrobić.
w Belgii jest dużo browarów, które funkcjonują w niezmienionej formie od 100-150 lat - może Cieszyn powinien pójść w tę stronę?
@von_scheisse: Żywiec idzie w ilość - w zapoptrzebowanie rynku, czyli p--o robionie w 7-10 dni (do momentu wyjazdu z browarku), tzw."koncerniak". Jest potrzeba rynku, optymalizują. Nie widzą pewnie korzyści z utrzymywania muzeum. Cieszyn to bardzo stary browak (1846?), robi dość fajnie piwa, ale z żelazem sobie nie potrafią poradzić.
bedac ostatnio w cieszynie wypilem browar na zamku. bardzo dobre p--o. natomiadt butelkowe piwa przemyslowe odnosze wrazenie coraz gorsze w smaku. nadomiar zlego czytalem sklad tych przemyslowych piw i tak np tatra ma w skladzie kukurydze i syrop glukozowofruktozowy, warka kukurydze. tragedia.
Kupili browar Namysłów i p--o stało się niezdatne do picia- czyli jak się kosi konkurencję i trzyma niski poziom jakości piwa na rynku. Żeby brzydko nie napisać- j---ł ich pies.
@Clistwood: Ha, dzięki za rozwiązanie zagadki. Piłem kilka lat temu Namysłów i pozostał w mojej pamięci jako całkiem fajne lekkie p--o - na tyle, że ostatnio kupiłem jak pojawił się w osiedlowym sklepie. Wylewając do zlewu stwierdziłem, że chyba z moją pamięcią jest coś nie tak...
Miałem podobny problem z tym piwem, szczególnie kupując w Żabce. Nie tylko z resztą ja bo mój kolega co też lubi to p--o wywnioskował to samo. Bardzo często można trafic na zyebanego Namysłowa w małych sklepach. Nie wiem dlaczego. Za to Namysłów z Dino nigdy nie miał takich problemów. Inna sprawa, że sam smak nie jest juz taki jak kiedys i co gorsze, nie jest
@exild3: Szkoda, że Saison się z----ł, bo jak wchodził na rynek, to było to całkiem przyjemne p--o. No ale zyskało na popularności i masowa produkcja zrobiła swoje.
Komentarze (151)
najlepsze
Jeżeli Cieszyn zostanie zamknięty to będzie to ogromna szkoda. Żaden inny polski browar mi tak nie podchodził jak Cieszyn. Nawet Pinty tak nie smakowały. Świetna Pszenica, niezłe klasyki, ale Sour Mango Ale to chyba najlepszy polski kwas. Mając taką dystrubucję i logistykę jak ma Żywiec i stworzyć sytuację, w której Cieszyn
Komentarz usunięty przez moderatora
@larkinflight: z Żubrem było tak samo. Kupiłem kiedyś Brackie z sentymentu i wylałem do kibla
@von_scheisse: Żywiec idzie w ilość - w zapoptrzebowanie rynku, czyli p--o robionie w 7-10 dni (do momentu wyjazdu z browarku), tzw."koncerniak". Jest potrzeba rynku, optymalizują. Nie widzą pewnie korzyści z utrzymywania muzeum. Cieszyn to bardzo stary browak (1846?), robi dość fajnie piwa, ale z żelazem sobie nie potrafią poradzić.
@KabanPasteryzowany
@Ludvigus
Miałem podobny problem z tym piwem, szczególnie kupując w Żabce. Nie tylko z resztą ja bo mój kolega co też lubi to p--o wywnioskował to samo. Bardzo często można trafic na zyebanego Namysłowa w małych sklepach. Nie wiem dlaczego. Za to Namysłów z Dino nigdy nie miał takich problemów. Inna sprawa, że sam smak nie jest juz taki jak kiedys i co gorsze, nie jest