Robiłem. średnio to wyszło. Faktycznie wygląda rewelacyjnie, ale w smaku średni, wali drożdżem. Próbowałem też z mąką chlebową pełnoziarnistą - kompletna porażka, nie róbcie tego. Jednak nie ma to jak chleb na zakwasie - jest naprawdę pyszny i pozostaje świeży przez wiele dni. Przez tydzień. Nawet jak już jest czerstwy i twardy, to i tak nadal dobrze smakuje. A tak na marginesie: to jest duplikat...
mi za którymś razem udało się dopracować ten przepis. Przede wszystkim używam suchych drożdży i robię mix mąki pszennej 450, pszennej pełnoziarnistej i krupczatki (proporcje 3:2:1). Poza tym pod przykryciem piekę 35 minut i 20-25 min bez przykrycia (to już kwestia obserwacji, jak jest mocno przypieczony to kończę po 20). Ostatnio po włożeniu do
Komentarze (2)
najlepsze
http://smaki-katriny.blogspot.co.uk/2016/12/rewelacyjny-chleb-z-garnka-polecam.html
mi za którymś razem udało się dopracować ten przepis. Przede wszystkim używam suchych drożdży i robię mix mąki pszennej 450, pszennej pełnoziarnistej i krupczatki (proporcje 3:2:1). Poza tym pod przykryciem piekę 35 minut i 20-25 min bez przykrycia (to już kwestia obserwacji, jak jest mocno przypieczony to kończę po 20).
Ostatnio po włożeniu do