Chinkali - gruzińskie pierożki mocy! Przepis na sztandarowe danie Gruzji.
Chinkali - gruzińskie pierożki mocy! Przepis na sztandarowe danie Gruzji - wieprzowo-wołowe pierożki doprawiane świeżą kolendrą. Zapraszamy !
sebastian-dobrowolski z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 66
Komentarze (66)
najlepsze
Dupy nie urywa. Za mało smaku, zbyt dużo powietrza. Nasze pierogi smaczniejsze.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Elessar: ale to właśnie o to chodzi, żeby one miały odpowiedni gabaryt i w środku zebrało się bulionu.
ogólnie jak zrobisz dobry farsz i bulion to wychodzą na prawde mega pyszne.
Wolę polskie, ale raz na 10 lat warto polecieć tam i zeżreć te z rosołkiem, chaczapuri w jajkiem i fasolą, dania mięsne.
Ja bardzo lubię ichnią kuchnię bo #!$%@?ą wszędzie świeżą kolendrę.
No i te wyborne koniaki za grosze...
kilka komentarzy ode mnie:
1.) ja dodałbym papryczkę chill do przepisu zgodnie z tym co też się pojawiało w większości chinkali, które jadłem w Gruzji i w Armienii, byle nie za dużo, żeby nie zabić smaku
2.) nie można ich robić za
Komentarz usunięty przez moderatora
Zawsze mi mówiono, że podczas gotowania chinkali bulion tworzy się z gotowanego mięsa, że nie trzeba go dodawać do farszu. Ktoś może potwierdzić/zaprzeczyć?
Komentarz usunięty przez moderatora