Domowe weki zmniejszają zyski firm przetwórczych ( ͡º ͜ʖ͡º)
![Domowe weki zmniejszają zyski firm przetwórczych ( ͡º ͜ʖ͡º)](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_dRcNVLejJiJPHM3vgbzp7TC4l5AhPSn2,w300h194.jpg)
Ponad połowa Polaków, zamiast kupować gotowe przetwory w sklepie, przygotowuje je samodzielnie. Jesteśmy wierni rodzinnej tradycji, a może nie mamy zaufania do producentów żywności? 48% Polaków przygotowuje przetwory, ponieważ pragnie żyć zdrowo. „Coraz więcej z nas chce mieć pewność, że...
![Jazzbabaryba](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Jazzbabaryba_SHeHwXKuXv,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 217
Komentarze (217)
najlepsze
@Yahudi: Generalnie lepsze jest rozwiązanie Energetyczne. Jeżeli sam robisz przetwory to musisz je sprzedać Państwu po wyznaczonej cenie, zapłacić akcyzę i VAT, po czym możesz je odkupić po wyznaczonej cenie, niekoniecznie te, które sam zrobiłeś.
No właśnie, który idiota przy takich zarobkach będzie wydawał 400+ zł/mc na sok?
Każdy przedsiębiorca
Wg przemysłowych przetwórców: śliwki smażone z cukrem, najlepiej dużo cukru, bo tańszy niż śliwki, które jeszcze musiałyby się zredukować. A do tego cukier to legalny narkotyk uzależniający jak hera.
O czym tu #!$%@? dyskutować?
@Hans_Olo: Tutaj trochę poniosła cię fantazja, ponieważ ile śliwek trzeba użyć do otrzymania 100 gram powideł regulują przepisy, więc nie mogą tak sobie dosypać ile chcą cukru.
"Powidła śliwkowe
1.Powidła śliwkowe są mieszaniną o konsystencji odpowiednio miękkiej, dającą się rozsmarować:
1)pulpy lub przecieru ze śliwek;
2)cukrów.
2.Ilość pulpy lub przecieru ze śliwek wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego nie może być mniejsza niż
źródło: comment_rbp7fczYtyByNMRhUincdDiIYj34SG4Z.jpg
PobierzA jedzenie w domu zmniejsza zyski restauracji, tak samo spanie we własnym łóżku osłabia branże hotelarską xD
źródło: comment_zowRWNoVPiOeztmkuxK3wRSfrYwx6urV.jpg
PobierzA może po prostu nie idzie w przystępnej cenie kupić produktu ze składem, który by nas interesował? Bo jeśli tanio, to chemicznie, a jeśli w miarę naturalnie, to drogo tak, że kompletnie się nie opłaca.
I tak, słoje o objętości 500 ml gotujemy wraz zawartością - 60 minut przy pierwszej, 40
http://www.biowin.pl/biowin/wedliniarstwo/peklowanie